Halkade på en isfläck och fick svår fraktur

- Nu är Icebug ett måste

''Jag skulle ju bara till bilen och hade vanliga joggingskor. Det gör jag inte om''

I februari 2016 skulle Lisa Nilsson i åka till jobbet från hemmet utanför Örnsköldsvik. Men dit kom hon aldrig. Innan hon ens hunnit fram till bilen satte en isfläck gömd under snön stopp för både jobbdagen – och för all sorts aktivitet en lång tid framöver.

– Jag satte mig med hela min kroppstyngd på min vänstra fot och hörde ett knak, som när en gren knäcks i skogen. Först gjorde det inte så ont men när jag rullade runt i snön såg jag att foten pekade åt helt fel håll.

Lisa fick krypa in i hallen och sedan blev det ambulans till sjukhuset där det konstaterades att hon fått en bimalioär fraktur, det vill säga att det var skador på fler än ett ben i fotleden. Operation följde, gips och heltidssjukskrivning i åtta veckor där hon under sex veckor inte fick stödja på foten alls.

I dag, snart tre år senare, är hon fortfarande begränsad i vissa rörelser och har en platta och 5 skruvar kvar i fotleden.

– Det var ju lite typiskt att jag ett halvår tidigare hade köpt ett par Icebugs att ha på promenader längs isiga vägar. Men nu hade jag vanliga joggingskor då jag ju ”bara” skulle till och från bilen. Det gör jag inte om.

Nu för tiden har Lisa Icebug på fötterna även vid kortare promenader under vintern.

– Det känns säkrare att gå med dem. Efter olyckan blev jag väldigt försiktig väldigt rädd för att gå då det är halt. Men med Icebug på fötterna har det inte blivit några nya olyckor, peppar peppar. Jag skulle absolut rekommendera dubbade skor! Det är också mycket lättare att använda än lösa broddar.

Icebug
Den dubbade sko Lisa väljer

Wander W BUGrip

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se