Icebug | Vilken löparsko ska du välja?

Löpning ska vara roligt – och det blir det aldrig med fel skor på fötterna. Vi har löparskor för så väl världsmästare som nybörjare, och med den här guiden hoppas vi kunna göra det lite enklare att hitta rätt modell för just dig.

OutRun RB9X®

OutRun är vår mest bekväma trailsko, optimerad för löpning på grusväg, skogsväg och stig. Passar perfekt för vardagsmotionären som vill ha en väldämpad sko med bra grepp, men är även populär bland löpare som gillar att springa riktigt långt i skogen.

OutRun är, förutom en skön och väldigt bra löparsko, med största sannolikhet även det bästa val du kan göra ur ett miljöperspektiv. Mellansulan innehåller alger som hämtas från övergödda vattendrag, vi blandar i återvunnet gummi från vår egen produktion i ytttersulan och har lyckats göra en slitstark ovandel i 100% återvunnen polyester. Kort sagt: OutRun är ett stort steg mot en mindre smutsig skobransch.

Horizon RB9X®

Hejdå asfalt, hej skogen och stigen! Horizon är Icebugs instegsko till trail. Den kommer med något färre tekniska detaljer och är därför lite billigare än OutRun, och en perfekt första sko för dig som vill börja utforska traillöpning på riktigt.

Horizon är väldämpad, har en luftig överdel och passar bäst för enklare underlag. Känner du däremot för att ta en extra tur ut på de smalare stigarna löser Horizon det med. Under sulan finns självklart marknadens bästa odubbade grepp i form av Icebugs RB9X®-gummi.

Capra RB9X®

Capra är ett monster i snygg förpackning och skon för dig som söker en lätt, smidig trailsko för löpning i teknisk terräng. Modellen är framtagen tillsammans med världsmästaren, Tove Alexandersson och är perfekt för tuff traillöpning eller skyrunning.

Capra tar dig uppför steniga berg eller nedför branta utförsbackar utan problem. En tight passform kombineras med rymlig tåbox. Yttersulan, med sitt aggressiva och unika mönster, är självklart gjord med RB9X®-gummi för bästa tänkbara odubbade grepp.

Acceleritas8 RB9X®

Lätt som en fjäder, snabb som en vessla. Acceleritas är Icebugs lättaste trailsko och passar dig som älskar minimalistisk löpning. Här kommer du riktigt nära marken och känner varje steg. Nästan som att springa barfota, men med skydd för fotsulorna och grymt aggressivt sulgrepp.

Låg vikt, lågt drop (4 mm), smal läst och maxat grepp är kännetecknen för vår bästsäljare Acceleritas. RB9X®-sulan ger bra grepp även på våta underlag och eftersom skon dessutom absorberar minimalt med vatten lämpar den sig också bra för swimrun, OCR och orientering. Acceleritas är dessutom förstahandsvalet för alla som håller på med agility.

Zeal5 RB9X®

Zeal5 RB9X® är en slitstark och odubbad sko för träning och tävling i teknisk terräng. Med sin något bredare passform är Zeal ett perfekt alternativ för dig som inte kan ha våra smalaste skor.

Sulan i RB9X®-gummi i kombination med det traktordäcksformade mönstret ger bra grepp på så väl våta som torra underlag, vilket gör Zeal perfekt även för swimrun och OCR.

Spirit8 OLX (Dubbad)

En av Icebugs verkliga klassiker! Spirit är en sko anpassad för orientering och tuff traillöpning, där de fixerade ståldubbarna OLX ger bästa tänkbara grepp över rötter, stock och sten – och rakt genom blåbärsriset. Passar dig som söker en smal värstingsko som tål det mesta och är snabb som f-n.

Låg våtvikt, exceptionell slitstyrka och dubbarna gör Spirit8 OLX till en favorit hos orienterare världen över. Skon är också utvecklad tillsammans med världens genom tiderna bästa orienterare Tove Alexandersson, och har åtskilliga VM-guld på sitt samvete. Med Icebugs fixerade ståldubbar OLX under fötterna finns det inget underlag där du inte har grepp. Inget. Zipp. Zero. Nada. Motbevisa oss gärna!

Zeal5 OLX (Dubbad)

Är din fot för bred för Spirit8 OLX ska du vända blicken till Zeal5 OLX istället. Här har du en dubbad sko för träning och tävling i teknisk terräng, som också erbjuder extra stabilitet och vridstyvhet.

Under sulan på Zeal har du 16 fixerade ståldubbar, vilket garanterar grepp överallt och när som helst. Med sin kombination av låg vikt, löpkänsla, stöd och grepp sätter Zeal5 OLX en ny standard för skor anpassade för tekniskt utmanande terräng.

Alltid klimatpositivt!

Icebug är världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor och följer FN:s initiativ Climate Neutral Now. Vi mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser, minskar dem så långt det går och kompenserar årligen för de utsläpp som inte kan tas bort, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se