Vilken löparsko ska du välja?

Löpning ska vara roligt – och det blir det aldrig med fel skor på fötterna. Vi har löparskor för så väl världsmästare som nybörjare, och med den här guiden hoppas vi kunna göra det lite enklare att hitta rätt modell för just dig. I tur och ordning från snäll löpning på asfalt och grus till riktigt tuff skogslöpning!

NYHET: Aura RB9X

Årets stora löparnyhet. En superlätt och luftig sko med RB9X-sula för bra grepp oavsett underlag. Aura är vår första löparsko med SuperC Foam. En teknologi för dig som vill ha full dämpning och grym komfort – som håller ”stunset” länge. Här är det komfort på högsta nivå för löpare som i första hand vill springa på asfalt eller grusväg.

✓ RB9X-sula ✓Rymlig tåbox ✓ 6 mm drop ✓ Mesh-överdel ✓ För asfalt/grusväg ✓ 9.0 kg CO2

Arcus RB9X

Arcus RB9X är en löparsko med bra komfort, luftig meshöverdel och riktigt bra grepp i form av Icebugs eget RB9X-gummi. Dämpningen är inte lika massiv som Aura RB9X. Det här är skon för dig som gillar att ta dina löpturer eller långpromenader i en sval och bekväm sko som är snäll mot fötter och ben, men som ändå har stabilitet för skogen.

✓ RB9X-sula ✓Bred tåbox ✓ 6 mm drop ✓ Mesh-överdel ✓ För grusväg/stig ✓ 8.9 kg CO2

Arcus RB9X GTX

Arcus RB9X GTX är en mer rejäl form av Arcus. Vattentätt GORE-TEX invisible och med överdel av 100% återvunnen PET polyester. I övrigt är det samma sköna sko som nya Arcus RB9X och utvecklad för att göra löprundan så skön som det bara går. Fast med torra fötter då. Självklart kommer Arcus med Icebugs greppgummi RB9X under sulan så att du kan springa både säkert och skönt.

✓ RB9X-sula ✓Bred tåbox ✓ 6 mm drop ✓ GORE-TEX ✓ För grusväg/stig ✓ 9.1 kg CO2

Horizon RB9X

Hejdå asfalt, hej skogen och stigen! Horizon är Icebugs instegsko till trail. Den kommer med något färre tekniska detaljer och är därför en perfekt första sko för dig som vill börja utforska traillöpning på riktigt. Horizon är väldämpad, har en mjuk och följsam överdel och passar bäst för enklare underlag. Känner du däremot för att ta en extra tur ut på de smalare stigarna löser Horizon det med. Den är faktiskt också vår mest populära löparsko!

✓ RB9X-sula ✓Normal tåbox ✓ 7 mm drop ✓ För grusväg/stig ✓ 8.6 kg CO2

NYHET: Pytho6 RB9X

En ikon bland löparskor kommer nu i sommarskrud. Pytho6 BUGrip har länge varit en populär sko på vintern. Nu har Icebug tagit det bästa med sig till sommaren och skapat en riktigt rolig odubbad trailsko. Pythos överdel är i Putek mesh, ett extremt lätt och hållbart material, utformat så att vatten lätt kan flöda ut ut skon. Den är lätt och håller sig nära marken för riktig löpkänsla. Med ett sulmönster inspirerat av traktordäck och vårt greppgummi RB9X får Pytho6 ett grymt dubbfritt grepp på såväl våta eller leriga som torra underlag.

✓ RB9X-sula ✓Normal tåbox ✓ 9 mm drop ✓ För skog/stig/tävling ✓ 9.0 kg CO2

Acceleritas8 RB9X

Lätt som en fjäder, snabb som en vessla. Acceleritas är Icebugs lättaste trailsko och passar dig som älskar minimalistisk löpning. Här kommer du riktigt nära marken och känner varje steg. Nästan som att springa barfota, men med skydd för fotsulorna och grymt aggressivt sulgrepp.

Låg vikt, lågt drop (4 mm), smal läst och maxat grepp är kännetecknen för vår bästsäljare Acceleritas. RB9X-sulan ger bra grepp även på våta underlag och eftersom skon dessutom absorberar minimalt med vatten lämpar den sig också bra för swimrun, OCR och orientering. Acceleritas är dessutom förstahandsvalet för alla som håller på med agility.

✓ RB9X-sula ✓Snäv tåbox ✓ 4 mm drop ✓ För minimalistisk löpning i skog och mark/OCR/Swimrun ✓ 8.2 kg CO2

Sisu OLX (Dubbad)

Möt skogen med perfekt passform och bättre markkontakt än någonsin. Sisu är den första orienteringsskon med snörning från BOA Fit System, som anpassar sig efter formen på din fot och ser till att skon sitter som gjuten på foten under hela rundan. Detta leder också till att Sisu får en helt ny nivå av markkontakt och bättre grepp än någon Icebugsko tidigare haft.

✓ 14 OLX-dubbar ✓Snäv tåbox ✓ 4 mm drop ✓ För orientering/off trail ✓ 9/8.6 kg CO2

Spirit8 OLX (Dubbad)

En av Icebugs verkliga klassiker! Spirit är en sko anpassad för orientering och tuff traillöpning, där de fixerade ståldubbarna OLX ger bästa tänkbara grepp över rötter, stock och sten – och rakt genom blåbärsriset. Passar dig som söker en smal värstingsko som tål det mesta och är snabb som f-n.

Låg våtvikt, exceptionell slitstyrka och dubbarna gör Spirit8 OLX till en favorit hos orienterare världen över. Skon är också utvecklad tillsammans med världens genom tiderna bästa orienterare Tove Alexandersson, och har åtskilliga VM-guld på sitt samvete. Med Icebugs fixerade ståldubbar OLX under fötterna finns det inget underlag där du inte har grepp. Inget. Zipp. Zero. Nada. Motbevisa oss gärna!

✓ Dubbad OLX-sula ✓Snäv tåbox ✓ 4 mm drop ✓ För orientering/off trail ✓ 8.6 kg CO2

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se