Vilken löparsko ska du välja?

Oavsett om du är nybörjare, vanlig motionär som springer på grusvägar, rutinerad traillöpare eller sjövild orienterare, så har vi skorna som gör löpningen lite enklare just för dig. Här är guiden som hjälper dig att välja rätt skor för sommaren.

ODUBBAT

Capra RB9X®

Vårens snabbaste nyhet! Capra är skon för dig som söker en lätt, smidig trailsko för löpning i teknisk terräng. Modellen är framtagen tillsammans med Tove Alexandersson och är perfekt för traillöpning eller skyrunning.

Capra tar dig uppför steniga berg eller nedför branta utförsbackar utan problem. En tight passform kombineras med rymlig tåbox. Yttersulan, med sitt aggressiva och unika mönster (kolla särskilt efter bergsprofilen där Tove vann sitt första VM i skyrunning!), är självklart gjord med RB9X®-gummi för bästa tänkbara odubbade grepp.

OutRun RB9X®

Spännande och hållbar nyhet! Vår mest bekväma trailsko. Passar löpare på alla nivåer som söker en skön sko främst för grusväg och stig. Passar vardagsmotionären och/eller den som vill springa långt.

OutRun är, förutom en skön och väldigt bra löparsko, med största sannolikhet även det bästa val du kan göra ur ett miljöperspektiv. Med en mellansula som till 20% består av alger, en yttersula med återvunnet gummi och en överdel i 100% återvunnen polyester är OutRun ett stort steg mot en mindre smutsig skobransch.

Horizon RB9X®

Hejdå asfalt, hej skogen och stigen! Horizon är en ny modell från Icebug och är vår instegsko till trail. Lite färre tekniska detaljer och lite billigare än OutRun, och en perfekt första sko för dig som vill börja utforska traillöpning på riktigt.

Horizon är väldämpad, har en luftig överdel och passar bra för enklare underlag. Vill du ta en extra tur ut på de smalare stigarna löser Horizon det med. Under sulan finns självklart marknadens bästa odubbade grepp i form av Icebugs RB9X®-gummi.

Zeal5 RB9X®

Många har önskat och Icebug har lyssnat. Favoriten är tillbaka! Zeal5 RB9X® är en slitstark och odubbad sko för träning och tävling i teknisk terräng. Med sin något bredare passform ett perfekt alternativ för dig som inte kan ha våra smalaste skor.

Helt ärligt kanske vi på Icebug inte riktigt förstått hur omtyckt Zeal var när den försvann ur kollektionen. Det blev vi snart medvetna om. Så vi passade på att göra den ännu bättre och låta den göra comeback! Sulan i RB9X®-gummi ger bra grepp på så väl våta som torra underlag, vilket gör den perfekt även för swimrun och OCR.

Acceleritas8 RB9X®

Lätt som en fjäder, snabb som en vessla. Acceleritas är Icebugs lättaste trailsko och passar dig som älskar minimalistisk löpning. Nästan som barfota, men med grymt aggressivt sulgrepp.

Låg vikt, lågt drop (4 mm), smal läst och maxat grepp är kännetecknen för vår bästsäljare Acceleritas. RB9X®-sulan ger bra grepp även på våta underlag och eftersom skon dessutom absorberar minimalt med vatten lämpar den sig också perfekt för swimrun och OCR.

DUBBAT

Spirit8 OLX

Spirit är en sko anpassad för orientering och tuff traillöpning. De fixerade ståldubbarna OLX ger bästa tänkbara grepp över rötter, stock och sten – och rakt genom blåbärsriset. Passar dig som söker en smal värstingsko som tål det mesta.

Låg våtvikt, exceptionell slitstyrka och dubbarna gör Spirit8 OLX till en favorit hos orienterare världen över. Åttonde generationen av Spirit är utvecklad av Tove Alexandersson. Den här generationens Spirit har fått lite bredare tåbox för ytterligare komfort. Med våra fixerade ståldubbar OLX under fötterna finns det inget underlag där du inte har grepp. Inget. Zipp. Zero. Nada. Motbevisa oss gärna!

Zeal5 OLX

Comeback för dubbad favorit! Zeal5 OLX är en dubbad sko för träning och tävling i teknisk terräng och är med sin något bredare passform ett perfekt alternativ för dig som inte kan ha vår smalaste sko Spirit.

Under sulan på Zeal har du 16 fixerade ståldubbar, vilket garanterar grepp överallt och när som helst. Med sin kombination av låg vikt, löpkänsla, stöd och grepp sätter Zeal5 OLX en ny standard för skor anpassade för tekniskt utmanande terräng.

Alltid klimatpositivt!

Icebug är världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor och följer FN:s initiativ Climate Neutral Now. Vi mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser, minskar dem så långt det går och kompenserar årligen för de utsläpp som inte kan tas bort, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.