Därför ska du rata gymmet

Har du övervägt att skaffa gymkort? Då är det dags att tänka om.

Icebugambassadören Markus Torgeby berättar varför skogen är en avsevärt mycket bättre plats än gymmet. Fem punkter värda att följa!

1. Du får lugnet

”Det skulle jag nästan säga är det viktigaste. Ta chansen att gå ut i naturen och njut av tystnaden, ta chansen att inte mäta något. Plötsligt har du möjligheten att få höra din egen puls, lycka till att göra det på gymmet. Det finns ett uttryck som heter att man ska lyssna på sitt hjärta. Jag tror mycket på att göra det på riktigt, att rent fysiskt höra hjärtat dunka.”

2. Du blir bättre tränad

”Våra samhällen idag är uppbyggda som motorvägar, allt ska vara flödeseffektivt och tillrättalagt. Problemet är bara att våra kroppar inte är byggda för en sådan miljö, de är byggda för att vara lite upp och ner. När man får belasta sin kropp ur olika vinklar och på olika sätt blir man inte bara starkare, man får också bättre balans och bättre koordination.”

3. Du minskar skaderisken

”Gymmet är en plats för monotona rörelser, och det är inte bra. Kroppen behöver belastas på olika sätt, och det sker naturligt i naturen. Där är inte ett steg det andra likt och du slipper den där enformiga träningen som är dålig för din kropp. Därmed minskar du också skaderisken.”

”Det sägs att man ska hålla huvudet kallt och jag tror att det finns en vinning i att tolka det bokstavligt”

4. Du får en helhetsupplevelse

”Alla de där aspekterna som finns i skogen är fantastiska. Du får känna dofter, du kanske blir lite skrämd av något djur som prasslar i en buske. Du kanske är lite mörkrädd, du kanske blir lite blöt. Alla de där små detaljerna bidrar till att skapa en större upplevelse, där man aldrig riktigt vet vad som väntar.”

5. Du får frysa/bli blöt

”Jag tycker att man ska utnyttja det en utomhusmiljö faktiskt ger. Jag är helt övertygad om att det är nyttigt för oss. Livet är cirkulärt, det är inte monotont. Det innebär också att du måste frysa ibland, bli blöt ibland, för att kunna må riktigt bra i övrigt. Det sägs att man ska hålla huvudet kallt och jag tror att det finns en vinning i att tolka det bokstavligt.”

Sommarens löparskorSkor som trivs i skogenKöp nu

Vill du ha mer av Markus?

Ett annat livHur Torgeby hittar lugnet i skogenLäs mer

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.