Baka Toves eget världsmästarbröd

Vill du veta vad en världsmästare äter till frukost för att klara alla tuffa pass? Nu kan du baka orienteringsdrottningen Tove Alexanderssons eget världsmästarbröd.

– Det är ett svinbra bröd, både för magen och för att jag ska få i mig det jag behöver. Mycket ingefära och morotsgojs!

Tove Alexandersson köper aldrig bröd. Hon gör det själv. Det får vi reda på när vi ställer frågan om vad hon egentligen gör när hon har en ledig dag hemma. Som hon i och för sig nästan aldrig har.

– Jag har ingen tv, men jag gillar att titta på Vinterstudion när jag kan det. Se andra som sportar. Och så bakar jag bröd. Mitt eget bröd.

Så du har ett eget världsmästarbröd?

– Haha, ja det har jag. Toves världsmästarbröd.

Bagaren''Jag gör juice med ingefära och morot och har ”gojset” som blir över i brödet''

Tove Alexandersson lider av IBS och måste ha bra koll på vad hon stoppar i sig. Därför började hon med eget bröd. Det jäser inte och vad hon egentligen har i det kan variera. Något exakt recept med mängd har hon inte. Tove kastar i eftersom och känner sig fram.

– Jag tar det jag har hemma, av rätt grejer. Jag brukar göra mycket juice med ingefära och morot, och då använder jag ”gojset” som blir över och stoppar i brödet.

Här har du ingredienserna – bara att börja baka!

Majsmjöl/Teffmjöl/Durramjöl/Bovetemjöl

Bakpulver

Kryddor

Morot

Ägg

Mjölk/yoghurt/kvarg

Valfri mängd av ingredienserna, blanda till önskad konsistens och klicka ut i runda frallor eller bröd i långpanna. Sätt in i ugnen på cirka 200 grader i ugnen tills brödet ser färdigt ut. Ät!

Tove AlexanderssonFler tips för sommarens träningLäs mer

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.