FRI FRAKT PÅ BESTÄLLNINGAR ÖVER 1000 SEK

Spirit – världsmästarskon

Hur gör man en fantastisk sko ännu bättre? Genom att ta hjälp av den allra bästa, så klart. Spirit 7 OLX är framtagen tillsammans med världens bästa orienterare Tove Alexandersson – och vi vill påstå att det är världens bästa orienteringssko.

Det är inte många som kan ta sig fram i skogen med samma fart och finess som Tove Alexandersson. Men så har orienteraren från Borlänge också bland annat 7-VM guld, 4 EM-guld och 23 världscupsegrar på meritlistan – och när hon förra året ställde upp i VM i skyrunning vann hon guld med närmare åtta minuter ner till närmaste konkurrent.

Tove Alexandersson har tävlat med Icebugs skor sedan de kom ut på marknaden, och sedan ett par år tillbaka är hon också officiell Icebugambassadör. En del av samarbetet går ut på att Tove är med och utvecklar Icebugs bästsäljande off trail-modell Spirit.

HERRSpirit7 M OLXKÖP NU
DAMSpirit7 W OLXKÖP NU

Skorna viktigast av allt

– Jag har alltid tyckt bra om Spirit, ända sedan den kom ut. Sedan kom det ett par år när jag inte tyckte den var lika bra längre och därför blev jag väldigt glad när jag fick vara med och utveckla den exakt som jag vill ha den. Skorna är min enda och viktigast utrustning när jag tävlar och därför är jag extremt petig.

Tove har testat samtliga versioner av Spirit, som kom ut i sin första upplaga 2009 och tog sitt första VM-guld året därpå. 2019 års upplaga av Spirit heter Spirit 7 OLX och det är en sko som kännetecknas av låg vikt, hög hållbarhet och fantastiskt grepp.

– Det jag gillar med Spirit är att den har det bästa greppet som går att få. Sedan handlar det om passform och ovandel. Den måste vara hållbar men samtidigt smidigt, skön och följsam. Fötterna är det känsligaste på en orienterare så skon måste ta hand om dem på ett så bra sätt som möjligt. Jag är otroligt nöjd med resultatet och hur Spirit är nu. Det är ju den sko jag tävlar i och nu är den helt perfekt för mig.

Mer från världsmästarenToves bästa tips för att lyckas med löpningenLäs mer

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.