Spirit – regerande världsmästarsko

Spirit8 OLX är framtagen tillsammans med världens bästa orienterare Tove Alexandersson – och vi vill påstå att det är världens bästa orienteringssko. Denna dubbade racing-sko är gjord för den tuffaste löpningen – och för de tuffaste löparna.

Full fart genom skogen

Det är inte många som kan ta sig fram i skogen med samma fart och finess som Tove Alexandersson. Men så har orienteraren från Borlänge också bland annat en stor hög VM guld, EM-guld och världscupsegrar på meritlistan. Hon har dessutom vunnit både Jerringpriset och Bragdguldet.

Tove Alexandersson är officiell Icebugambassadör. En del av samarbetet går ut på att Tove är med och utvecklar Icebugs bästsäljande off trail-modell Spirit.

Skorna viktigast av allt

– Jag har alltid tyckt bra om Spirit, därför blev jag väldigt glad när jag fick vara med och utveckla den exakt som jag vill ha den. Skorna är min enda och viktigaste utrustning när jag tävlar och därför är jag extremt petig.

2022 års upplaga av Spirit heter Spirit 8 OLX och det är en sko som kännetecknas av låg vikt, hög hållbarhet och fantastiskt grepp.

– Det jag gillar med Spirit är att den har det bästa greppet som går att få. Den är också hållbar men samtidigt smidigt, skön och följsam. Fötterna är det känsligaste på en orienterare så skon måste ta hand om dem på ett så bra sätt som möjligt. Jag är otroligt nöjd med resultatet och hur Spirit är nu. Det är ju den sko jag tävlar i och nu är den helt perfekt för mig.

Icebug
Mer från världsmästaren

Toves bästa tips för att lyckas med löpningen

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se