Spirit – regerande världsmästarsko

Spirit8 OLX är framtagen tillsammans med världens bästa orienterare Tove Alexandersson – och vi vill påstå att det är världens bästa orienteringssko. Denna dubbade racing-sko är gjord för den tuffaste löpningen – och för de tuffaste löparna.

Full fart genom skogen

Det är inte många som kan ta sig fram i skogen med samma fart och finess som Tove Alexandersson. Men så har orienteraren från Borlänge också bland annat en stor hög VM guld, EM-guld och världscupsegrar på meritlistan. Och i början av 2020 vann Tove både Jerringpriset och Bragdguldet.

Tove Alexandersson är officiell Icebugambassadör. En del av samarbetet går ut på att Tove är med och utvecklar Icebugs bästsäljande off trail-modell Spirit.

Icebug
HERR

Spirit8 M OLX

Icebug
DAM

Spirit8 W OLX

Skorna viktigast av allt

– Jag har alltid tyckt bra om Spirit, därför blev jag väldigt glad när jag fick vara med och utveckla den exakt som jag vill ha den. Skorna är min enda och viktigaste utrustning när jag tävlar och därför är jag extremt petig.

2021 års upplaga av Spirit heter Spirit 8 OLX och det är en sko som kännetecknas av låg vikt, hög hållbarhet och fantastiskt grepp.

– Det jag gillar med Spirit är att den har det bästa greppet som går att få. Den är också hållbar men samtidigt smidigt, skön och följsam. Fötterna är det känsligaste på en orienterare så skon måste ta hand om dem på ett så bra sätt som möjligt. Jag är otroligt nöjd med resultatet och hur Spirit är nu. Det är ju den sko jag tävlar i och nu är den helt perfekt för mig.

Icebug
Mer från världsmästaren

Toves bästa tips för att lyckas med löpningen

Alltid klimatpositivt.

Utöver att minimera vår negativa påverkan överkompenserar vi också för våra koldioxidutsläpp. Våren 2019 blev vi världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor, och vi har tagit på oss ledartröjan för att resten av branschen ska följa efter. De utsläpp som Icebug står för och inte kan tas bort, kompenserar vi för med 200 procent, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se