Skippa flyget – upplev Sverige till fots

Kanske är det allra bästa sättet att börja vandra att börja där du är

Skippa flyget och stanna på marken. Sverige är fullt av äventyr du kan upptäcka till fots. Här tipsar vi på Icebug om några ställen som är värda ett besök…

En enkel Google-sökning bort finns mängder av leder i just det område du skulle vilja utforska. Dagsturer, övernattningsplatser, fina sjöar och vidunderliga utsikter. Har du ingen klar idé om vilken del av Sverige du vill ta sikte på, kommer här några fina tips – spridda från norr till söder.

37 milBOHUSLEDEN
75 kmICEBUG XPERIENCE WEST COAST TRAIL
Lätttillgänglig pärlaKINNEKULLE
118 milSKÅNELEDEN
StorstadSÖRMLANDSLEDEN
VärldsarvHÖGA KUSTEN
KlassikerKUNGSLEDEN

Mer då?

Det här var bara en bråkdel av alla leder Sverige har att erbjuda. Det finns så otroligt många.

Och du! Har du inte lust eller möjlighet att fara i väg särskilt långt går det utmärkt att vandra precis i närheten av där du är också. I de flesta kommuner finns eldsjälar som jobbat järnet för att få till fina små leder, korta som långa. Markerade och spångade. Kanske är det allra bästa sättet att börja vandra – att börja där du är.

Krångla inteVilken utrustning behövs?

Det beror så klart på vilken tur av vandring du ska ta dig an. Men ett bra tips är att inte krångla till det allt för mycket. Ska du bara ut på en dagstur överlever du utan tusen prylar. Se till att ha ett par sköna vattentäta skor. Du vet aldrig hur leden ser ut och vilket väder det kommer vara. Sätt på dig en skön tröja som andas, ett par bekväma byxor och en lätt vindtät jacka. Välj en lätt ryggsäck som sitter bra på ryggen. Packa den med vatten, mat/fika, skavsårsplåster, tändstickor och laddad telefon.

Nu är det bara att ta dig an Sverige, bit för bit och dag för dag!

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.