FRI FRAKT PÅ BESTÄLLNINGAR ÖVER 1000 SEK

Vilken Icebugsko passar dig?

Vi hjälper dig att välja.

Att välja en sko som passar just dig kan vara lite krångligt, beroende på vad du ska ha den till. Här gör vi valet lättare.

Spirit7 OLX

För vad: Orientering och tuff off trail-löpning

För vem: Vana skogslöpare med höga krav på prestanda och grepp

Icebug snabbaste sko för skogslöpning och orientering. Utvecklad i samarbete med världens bästa orienterare, Tove Alexandersson. Spirit är en racingsko med smal läst som passar dig som behöver en slitstark sko som tål tuffa tag. Under sulan sitter 14 fasta dubbar, OLX, perfekta för skogens hala rötter, stenar och stockar. Det här är en ren off trail-sko som hör hemma i terrängen och passar dig som är en van löpare, behöver bästa tänkbara grepp och vill att det ska kunna gå riktigt fort.

Vill du ha något liknande men utan dubb kan vi tipsa om Acceleritas7 RB9X.

Pytho4 BUGrip

För vad: Skogslöpning och vinterlöpning

För vem: Off trail-löpare och orienterare

En dubbad fyrsäsongssko som klarar det mesta. Under sulan sitter Icebugs dynamiska dubbar BUGrip, som både fixar sommarens skogslöpning och vinters isgator. För sommaranvändning används Pytho till lite mildare skogslöpning än Spirit. Passar dig som vill lämna asfalten eller stigarna och springa i terrängen, och/eller dig som håller på med orientering. Pytho är mjukare och bredare än Spirit och funkar fint som mängdsko.

Acceleritas7 RB9X

För vad: Off trail, trail, swimrun, hinderbanor (OCR) eller orientering

För vem: Vana löpare som inte behöver mycket dämpning och vill ha maximal löpkänsla

Icebugs snabbaste odubbade löparsko för sommaren. Acceleritas är en minimalistisk trailsko byggd för högt tempo i teknisk och krävande terräng. Skon är superlätt och absorberar minimalt med vatten. Acceleritas har en smal läst och lågt drop och passar dig som vill ha maximal löpkänsla. Under sulan finns Icebugs greppgummi RB9X, utformat som ett traktordäck. Du får perfekt grepp på blött (våta klippor tex!), torrt och lerigt underlag.

Acceleritas har blivit en favorit hos många som gillar tuffare traillöpning, swimrun, orientering och hinderbanor (OCR).

Vill du ha en dubbad racingsko ska du istället kika på Spirit7 OLX.

Oribi4 RB9X

För vad: Traillöpning

För vem: Du som precis upptäckt tjusningen med trail eller som är redo att ta nästa steg

Oribi är kanske vår mest mångsidiga trailsko. Den skapades för att bli en sko som kan hjälpa löpare att ta de första stegen från gruset in i skogen, men den blev snabbt även populär hos erfarna löpare. Inte så konstigt egentligen. Oribi har allt du ska kunna förvänta dig av en bra trailsko. I jämförelse med till exempel Acceleritas är Oribi bredare, har mer dämpning och låter fötterna ha det skönare under en längre tid. En perfekt instegssko för dig som har bestämt dig för att lämna asfalten och börja springa trail.

Är du ännu mera nybörjare och söker en skön sko att upptäcka stigarna med kan vi tipsa om DTS5 RB9X här nedan.

DTS5 RB9X

För vad: Vanliga motionärsrundor eller långpass

För vem: Du som springer några gånger i veckan eller du som springer långt och länge

DTS är troligen den skönaste löparsko Icebug har att erbjuda. Här får du komfort, dämpning och stabilitet packat i en sko. DTS betyder Distance training shoe och det innebär att den är utvecklad för att passa den drivne löparens långpass, eller den som springer ett par gånger i veckan och vill göra det i en bekväm sko. Lästen är rymlig och extra vaddering finns där det behövs. Som extra plus får du självklart Icebugs greppgummi RB9X i sulan, vilket gör att du alltid har grymt grepp på både blöta och torra underlag. En sko att upptäcka löpning i – eller att springa ännu längre med!

Detour RB9X

För vad: Hiking i blandad terräng under vår, sommar och höst

För vem: Du som gillar att vara ute i naturen och kanske inte bara väljer upptrampade torra stigar

Detour är vår mest rejäla hikingsko i sommarkollektionen. Tack vare att den både har vattentätt GORE-TEX-membran och Icebugs Greppgummi RB9X fixar den utan problem allt från vår, sommar och höst. Den här lite mellanhöga sportiga kängan letar en ägare som gillar turer i blandad terräng där det kan vara skönt med lite mer skydd åt fötterna.

Med snörsystemet BOA är du säker på att skon sitter som den ska under hela turen. Detour är en sko perfekt att upptäcka naturens alla ingredienser och skiftningar i.

Nim RB9X

För vad: Promenader eller sommarhäng i stadsnära miljö

För vem: Du som vill ha en bra promenadsko som både funkar till jeans i stan och till motionsrundan

En slimmad och snygg promenadsko i vattenavvisande Nubuckläder. En modell för dig som vill ha något bekvämt som passar till mer väldressat, men som också gör jobbet när det gäller funktion. Mellansulan är följsam, skön och stabil och yttersulan är gjord av Icebugs greppgummi RB9X. Med det sagt har du grymt grepp på allt från våta stenar till torr asfalt. Nim är en helt enkelt en snygg och skön sko som funkar både på stan och på stigen.

Eli RB9X

För vad: En sko att leva sommarliv i

För vem: Du som vill ha en riktigt luftig och skön sommarsneaker med plusmeny i form av Icebug-funktion

En lätt, luftig och riktigt skön sommarsko som passar dig som söker en perfekt sko att leva i under sommarhalvåret. Eli är smidig att ta på och av och att sätta ner foten och ta ett par steg känns faktiskt lite som att gå på fluffiga marshmallows. Eli är Icebugs egen variant av en sommarsneaker. Snygg och stilren – men så klart packad med funktion. Sulan är gjord av Icebug greppgummi RB9X, vilket gör att du alltid har perfekt grepp, oavsett om du tar en promenad på regnvåta klippor eller är sen till bussen. Vi törs lova att det här är en sko du älskar så fort du sätter ner foten i den!

Rover RB9X

För vad: Alla sommarens hiking- och skogspromenader. Funkar även att springa i!

För vem: Du som gärna vandrar eller joggar och vill göra det i en lättare form av hikingsko som även håller dig torr om fötterna

En nyhet för sommaren 2019. Rover är en väldämpad och bekväm sko som är sommarens stora hit för alla som gillar vandring. Här har du en GORE-TEX-sko med smidig BOA-snörning som tar dig fram genom varierad terräng, oavsett om du vill gå eller kanske springa och oavsett om det väntar blöt mossa eller en solig klipphäll bakom nästa krök. Under sulan finns Icebugs greppgummi RB9X som håller dig på fötterna oavsett om det är blött eller torrt ute. En smidigare och skönare hikingsko för sommarens alla turer är svår att hitta!

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.