ICEBUG - OUTRUN RB9X®Världens mest hållbara trailsko.

Skala ner det onödiga, skala upp hållbarheten.

En av höjdpunkterna i Icebug sommarkollektion är Outrun RB9X®. Outrun är skandinavisk design med enkelhet i åtanke. Inga tillagda polyuretanbitar, stora skumtryck eller onödiga detaljer. Allt tillagt har en funktion.

Genom att välja en grönare fabrik med solpaneler, mer hållbara material och överkompensera för våra koldioxidutsläpp, är vi på Icebug säkra på att vi har skapat den mest hållbara trailskon hittills.

Maximal komfort

OutRun är en trailsko vi skapat med fokus på att ge dig hög komfort under lång tid. Skon passar lika bra för dig som har traillöpning som tillflyktsort i vardagen och därför söker en stabil sko med bra stöd, som för dig som vill samla många mil.

”OutRun RB9X kombinerar det bästa av två världar. Outrun har greppet och markkontrollen som behövs för tekniska spår. Samtidigt erbjuder den en väldigt hög komfort, vilket gör den enkel att använda under flera timmars löpning. Outrun är ett välkommet tillskott till Icebugfamiljen”, säger Karin Möller, Creative director och Head of design på Icebug.

Hållbarhetshöjdpunkter:

* Överdel från bluesign® 100% återvunnen PET-polyester.

* Foder från bluesign® 100% återvunnen och lösningsfärgad polyester.

* 20% Bloom Foam i mellansulan

Eftersom det redan finns för mycket koldioxid i atmosfären har Icebug tagit beslutet att kompensera 200% av alla utsläpp vi orsakar. Detta innebär att vi kompenserar 22 kg CO2 för ett par skor som orsakar 11 kg CO2-utsläpp.

Alltid klimatpositivt!

Icebug är världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor och följer FN:s initiativ Climate Neutral Now. Vi mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser, minskar dem så långt det går och kompenserar årligen för de utsläpp som inte kan tas bort, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.