Acceleritas8 Men's RB9X - TigerLily/Forest

Utan dubbar

Låg vikt, lågt drop och maxat grepp är kännetecknen för vår bästsäljare Acceleritas. Det är vår lättaste trailsko, gjord för minimalistisk traillöpning. RB9X™-sulan ger bra grepp även på våta underlag och eftersom skon dessutom absorberar minimalt med vatten lämpar den sig också perfekt för swimrun och OCR.

97.95 USD

139.95 USD

9 kg CO2 ekv. per par

26% återvunnet material

12% biobaserat material

Välj färg:

Storleksguide
Ingen storlek? Se alternativ

Hitta rätt storlek

Är din storlek slut? I storlek 40 och uppåt har våra dam- och herrskor EXAKT samma mått. Egentligen är de alltså unisex men heter fortfarande dam och herr idag. Klicka på länken för att se om din storlek finns där.

Detaljerad information
Teknologi
Den ultimata skon för minimalisten och ett måste för den äventyrliga löparen såväl som för dig som kör swimrun eller OCR. Med sin låga vikt och en luftig och följsam överdel i bluesign®-certifierad polyestermesh ger Acceleritas känslan av att springa barfota. Eller så nära barfota du kan komma i en trailsko med skydd för väta och vassa stenar i underlaget. Acceleritas absorberar minimalt med vatten – en helt avgörande faktor för en sko med naturens alla element som arbetsområde – och skons våtvikt är nästan lika låg som dess torrvikt. Hälkappan är mjuk och dess höjd är sänkt bak för att öka komforten för hälsenan. En flexibel mellansula och låg profil hjälper till att främja fotens naturliga rörelsemönster, vilket också den här versionens något rymligare tåbox bidrar till. Yttersulan är tillverkad i vårt slitstarka RB9X™-gummi och har optimerats för att greppa på hårda, mjuka, torra och våta underlag. Det har vi lyckats med genom ett aggressivt mönster där lera leds iväg ut åt sidorna i diagonala kanaler enligt samma princip som gör att traktordäck greppar.

För vad: Traillöpning, orientering, swimrun, OCR, agility
Därför gjorde vi skon: Vi ville utveckla en minimalistisk löpsko med maximal känsla. Så lätt som möjligt med bra grepp i lera.
- Traktordäckmönstrad sula med odubbat grepp i vårt greppgummi RB9X™- Lätt sko med låg våtvikt- Lågt drop och överlägsen markkontroll.
Hållbara materialval:- Överdel i bluesign®-certifierat polyestertyg av 100% GRS-certifierad återvunnen PET.- Milspeeds häl- och tåförstärkningar består av 60% återvunnen plast, varav 11-12% består av återvunna fiskenät.- Mellansula av lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam, tillverkad av alger från övervuxna sjöar.- RB9X™-yttersulan innehåller 15% återvunnet gummi.
Artikelnummer:B53101-0A
Vikt:248 gram
Drop:4 mm
Läst:Smal tävlingspassform med rak stortålinje
Dubbar:Utan dubbar
Användning:Löpning, Swimrun, Traillöpning, Orienteering
Innersula:BLOOM® algae foam, med lining av bluesign®-certifierat polyestertyg av 100% GRS-certifierad återvunnen PET, färgat med solution dye-teknik. Urtagbar.
Lining:Bluesign®-certifierad polyester, tillverkad av 100% GRS-certifierad återvunnen PET och färgad med solution dye-teknik.
Mellansula:Lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam. Rock Shield
Terräng:Stig/blandat
Vridstyvhet:Följsam
Yttersula:Odubbad sula i Icebugs greppgummi RB9X™.
Dämpning:Lätt
Överdel:Bluesign®-certifierat polyestertyg av 100% GRS-certifierad återvunnen PET. Skyddande TPU-mudguard.
Vattenskydd:Icke-absorberande

Follow the Footprints

Icebug öppnar dörren till produktion på vid gavel. Vi redovisar de viktigaste hållbarhetsindikatorerna som mäter det som vi och andra skoföretag har som vår största miljöpåverkan. Vi gör det här för samtliga skomodeller och berättar också var våra skor och material har tillverkats.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se