Ava Biosole - TrueBlack

Utan dubbar

För sköna promenader oavsett väder - Ava fungerar för vår, sommar och höst. Den är bekväm, vattentät och BOA® Fit System ser till att skorna sitter bra. Här har du skandinavisk minimalism packad med funktion.

189.95 USD

15,2 kg CO2 ekv. per par

16% återvunnet material

42% biobaserat material

Välj färg:

Storleksguide
Detaljerad information
Teknologi
Ava är en Icebug-version av en enkel, avskalad sko i minimalistisk skandinavisk anda. Överdelen i DriTan® nubuckläder är både lätt att ta hand om och bidrar till att skon åldras med värdighet. BOA® Fit System flörtar med vår kärlek till tekniska lösningar, men bidrar samtidigt till att göra Ava till en snygg sneaker snarare än bara en promenadsko i läder. Dessutom bidrar snörsystemet till att den sitter som gjuten på foten. Ava har utvecklats med hänsyn till variationerna i ett typiskt skandinavisk vår- och sommarväder. Därför är den försedd med vårt vattentäta BUGdri™-membran.
- Odubbad Biosole™-yttersula- BUGdri™-membran- BOA® Fit System.- Bekväm promenadsko.
Hållbara materialval:- Överdel i DriTan™ oily nubuck-läder.- Mellansula av lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam, tillverkad av alger från övervuxna sjöar.- Biosole™-yttersulan innehåller 62% naturgummi.- Milspeeds häl- och tåförstärkningar består av 60% återvunnen plast, varav 11-12% består av återvunna fiskenät.
Artikelnummer:F88024-0A
Vikt:325 gram
Läst:Normal
Dubbar:Utan dubbar
Användning:Promenad
Snörning:BOA® Fit System
Lining:Bluesign®-certifierad polyestertextil av 100% GRS-certifierad återvunnen PET, färgad med solution dye-teknik.
Mellansula:BUGforce-mellansula av EVA med 20% BLOOM® algae foam
Yttersula:Biosole™, odubbad sula för alla säsonger.
Överdel:DriTan™ oily nubuckläder (LWG gold-rated)
Vattenskydd:Vattentäta

Follow the Footprints

Icebug öppnar dörren till produktion på vid gavel. Vi redovisar de viktigaste hållbarhetsindikatorerna som mäter det som vi och andra skoföretag har som vår största miljöpåverkan. Vi gör det här för samtliga skomodeller och berättar också var våra skor och material har tillverkats.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se