Eide ReWool Biosole - DarkGrey

Utan dubbar

Köp skräp – få en fantastisk sko. Och det är sant. Eide erbjuder ögonblicklig komfort och är gjord av ullspill från Woolpower. En sann hållbarhetsjuvel för promenader och aktivt stadsliv.

129.95 USD

7,8 kg CO2 ekv. per par

28% återvunnet material

37% biobaserat material

Storleksguide
Detaljerad information
Teknologi
Eide har en överdel i monomaterial av tovad ull. Det här är en sneaker med en design som är ren och minimalistisk. Ullöverdelen är gjord av spillmaterial som kommer från svenska Woolpowers produktion. Material som annars går till spillo får ett nytt och längre liv. Ullens överdel har bara ett lager material, vilket minimerar användningen av exempelvis lim. Tack vare de utmärkta naturliga egenskaperna som finns i ull har Eide naturliga anti-luktegenskaper samt stora termoreglerande egenskaper – den är kall när det är varmt och varm när den är kallt. Den mjuka och bekväma överdelen tillsammans med den dämpande BUGforce™ EVA-mellansulan med BLOOM®-skum gör den här skon superkomfortabel. Den perfekta livsstilsskon som kombinerar komfort med ett starkt hållbarhetsfokus.

Storlek: 36, 36.5, 37, 37.5, 38, 39, 40, 40.5, 41, 41.5, 42, 42.5, 43, 44, 45, 45.5, 46, 47
- Odubbad Biosole™-yttersula- Ull med naturligt värmereglerande egenskaper- Bekväm promenadsko.
Hållbara materialval:- Biosole™-yttersulan innehåller 62% naturgummi.- Överdel i ull, med 50% återvunnen ull.- Milspeeds häl- och tåförstärkningar består av 60% återvunnen plast, varav 11-12% består av återvunna fiskenät.- Mellansula av lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam, tillverkad av alger från övervuxna sjöar.
Artikelnummer:F88027-0A
Vikt:270 gram
Läst:Normal
Dubbar:Utan dubbar
Användning:Promenad
Innersula:BLOOM® algae foam och återvunnen filtad merinoull från Woolpower®. Urtagbar.
Lining:Ingen.
Mellansula:BUGforce-mellansula av EVA med 20% BLOOM® algae foam
Yttersula:Biosole™, odubbad sula för alla säsonger.
Överdel:Återvunnen ull från Woolpower®. Minst 50% ull (blandat med syntetmaterial).
Vattenskydd:Inget

Follow the Footprints

Icebug öppnar dörren till produktion på vid gavel. Vi redovisar de viktigaste hållbarhetsindikatorerna som mäter det som vi och andra skoföretag har som vår största miljöpåverkan. Vi gör det här för samtliga skomodeller och berättar också var våra skor och material har tillverkats.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se