Grove Wool Women's BUGrip - Black/Grey

Med dubbar

Funktion, medvetna val och minimalistisk design kännetecknar Grove W BUGrip® Woolpower. Tillverkad av bland annat restprodukter från svenska Woolpowers klädproduktion är den här skon inte bara din bästa vän på fötterna i vinter. Den är också vår mest hållbara sko – hittills.

139.97 USD

199.95 USD

14,5 kg CO2 ekv. per par

27% återvunnet material

35% biobaserat material

Storleksguide
Detaljerad information
Teknologi
Naturlig elegans, hållbarhet och medvetna val satte tonen för utvecklingsprocessen när vi tog fram den här modellen. Denna minimalistiska vinterkänga har precis som föregångaren i Grove-serien en vattenavvisande ovandel i nubuckläder. Den stora skillnaden i Woolpower-modellerna sitter i skons skaft och på skons insida. Dragkedjan på skaftet är kvar från tidigare modell men skaftet är tillverkat i vattenavvisande filtad ull tillverkad av restprodukter från svenska Woolpowers klädproduktion. Fodret är av bluesign®-certifierad fleece och för att ge bra isolerande egenskaper såväl som hög komfort har skon en innersula som kombinerar återvunnen filtad ull från Woolpower och BLOOM®s algae foam – en hållbar produkt som framställs av biomassa från alger. Förutom alla fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv har skon också flera komfortfördelar, som bred läst och en yttersula med 14 BUGrip®-dubbar som ger dig bra grepp oavsett underlag.

För vad: Vardagssko för vintersäsongen.
Därför gjorde vi skon: För att kunna erbjuda en varm, funktionell och hållbar vintersko till kvinnor som gillar Icebugs lite renare och minimalistiska design.
- BUGrip®-yttersula med 14 dynamiska dubbar i karbidstål- Vattenavvisande överdel- Elegant vinterkänga.
Hållbara materialval:- Överdel i DriTan™ oily nubuck-läder (LWG gold-rated).- Överdel i ull, med 45% återvunnen ull.- Milspeeds häl- och tåförstärkningar består av 60% återvunnen plast, varav 11-12% består av återvunna fiskenät.- BUGrip®-yttersulan innehåller 20% återvunnet gummi.
Artikelnummer:G09005-9A
Vikt:400 gram
Läst:Normal
Dubbar:Med dubbar
Användning:Promenad
Innersula:BLOOM® algae foam och återvunnen filtad merinoull från Woolpower®. Urtagbar.
Lining:Bluesign®-certifierad terryfleece, tillverkad av 100% GRS-certifierad återvunnen polyester och färgad med solution dye-teknik.
Mellansula:Lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam
Terräng:Väg
Yttersula:BUGrip®, gummi med dynamiska dubbar i karbidstål.
Överdel:DriTan™ oily nubuckläder (LWG gold-rated) / återvunnen merinoull från Woolpower®
Vattenskydd:Vattenavvisande

Follow the Footprints

Icebug öppnar dörren till produktion på vid gavel. Vi redovisar de viktigaste hållbarhetsindikatorerna som mäter det som vi och andra skoföretag har som vår största miljöpåverkan. Vi gör det här för samtliga skomodeller och berättar också var våra skor och material har tillverkats.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se