Grove Wool Women's Michelin BUGDri - Black/Grey

Utan dubbar

Naturlig elegans, hållbarhet och medvetna val satte tonen för utvecklingsprocessen när vi tog fram den här modellen. Denna minimalistiska vinterkänga har en vattenavvisande överdel i nubuckläder och är utrustad med vårt BUGdri™-membran – så att dina fötter håller sig torra hela dagen.

189.95 USD

14,7 kg CO2 ekv. per par

25% återvunnet material

40% biobaserat material

Storleksguide
Detaljerad information
Teknologi
I Groves Woolpower-modeller sitter skillnaden i skons skaft och på skons insida. Skaftet är tillverkat i vattenavvisande filtad ull tillverkad av spill från svenska Woolpowers klädproduktion. Fodret är av bluesign®-certifierad fleece och för att ge bra isolerande egenskaper såväl som hög komfort har skon en innersula som kombinerar återvunnen filtad ull från Woolpower och BLOOM®s algae foam – en hållbar produkt som framställs av biomassa från alger. Förutom alla fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv har skon också flera komfortfördelar, som bred läst och en yttersula med marknadens bästa odubbade grepp som funkar lika bra på hala och våta vägar som på köpcentret eller restaurangen.

För vad: Dubbfri och vattentät vardagssko för vintersäsongen.
Därför gjorde vi skon: För att kunna erbjuda en varm, vattentät, funktionell och hållbar vintersko till kvinnor som gillar Icebugs lite renare och minimalistiska design och föredrar dubbfri sula.
- Odubbad MICHELIN Winter Compound-yttersula- BUGdri™-membran- Elegant vinterkänga.
Hållbara materialval:- Överdel i DriTan™ oily nubuck-läder (LWG gold-rated).- Överdel i ull, med 45% återvunnen ull.- BUGdri™-membran med 50% GRS-certifierad återvunnen PET.- Mellansula av lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam, tillverkad av alger från övervuxna sjöar.
Artikelnummer:G09006-0A
Vikt:394 gram
Läst:Normal
Dubbar:Utan dubbar
Användning:Promenad
Innersula:BLOOM® algae foam och återvunnen filtad merinoull från Woolpower®. Urtagbar.
Lining:Bluesign®-certifierad terryfleece, tillverkad av 100% GRS-certifierad återvunnen polyester och färgad med solution dye-teknik.
Mellansula:Lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam
Terräng:Väg
Yttersula:Gummi, MICHELIN Winter Compound.
Överdel:DriTan™ oily nubuckläder (LWG gold-rated) / återvunnen merinoull från Woolpower®
Vattenskydd:Vattentäta

Follow the Footprints

Icebug öppnar dörren till produktion på vid gavel. Vi redovisar de viktigaste hållbarhetsindikatorerna som mäter det som vi och andra skoföretag har som vår största miljöpåverkan. Vi gör det här för samtliga skomodeller och berättar också var våra skor och material har tillverkats.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se