Larvik Hemp Biosole - PineGrey/Black

Utan dubbar

Den perfekta kängan för lättare hiking och äventyr.

159.95 USD

14 kg CO2 ekv. per par

22% återvunnet material

45% biobaserat material

Välj färg:

Storleksguide
Detaljerad information
Teknologi
I den här modellen har vi reducerat stora mängder plast – utan att varken sänka våra högt ställda krav på en outdoorsko eller göra avkall på komfort. Med hampa och ull i plös och krage blir Larvik Hemp en sko som både håller värmen vid kallare temperaturer och låter fötterna andas när det är varmt. Nubuckläder ger skon naturliga vattenavvisande egenskaper och hampan är behandlad med PFC-fri impregnering. Vill du ge skon ännu bättre skydd rekommenderar vi att behandla den med bivax. Larvik Hemp Biosole™ är en oisolerad känga som passar utmärkt för utomhusaktiviteter och lättare hiking för dig med hållbarhet närmast hjärtat; stabil, väldämpad och med vår Biosole™-yttersula av 60% naturgummi.
- Odubbad Biosole™-yttersula- Överdel i vattenavvisande hampa och nubuckläder- Högre skaft, för extra stöd och skydd.
Hållbara materialval:- Biosole™-yttersulan innehåller 62% naturgummi.- Överdel i DriTan™ oily nubuck-läder (LWG gold-rated).- Delar av överdelen är av 100% hampa.- Mellansula av lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam, tillverkad av alger från övervuxna sjöar.
Artikelnummer:H84003-0C
Vikt:270 gram
Läst:Normal
Dubbar:Utan dubbar
Användning:Promenad, Vandring
Innersula:BLOOM® algae foam, med lining av bluesign®-certifierat polyestertyg av 100% GRS-certifierad återvunnen PET, färgat med solution dye-teknik. Urtagbar.
Lining:Bluesign®-certifierad polyestertextil av 100% GRS-certifierad återvunnen PET, färgad med solution dye-teknik.
Mellansula:Lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam
Yttersula:Biosole™, odubbad sula för alla säsonger.
Överdel:DriTan™ oily nubuckläder (LWG gold-rated) och 100 % hampa
Vattenskydd:Vattenavvisande

Follow the Footprints

Icebug öppnar dörren till produktion på vid gavel. Vi redovisar de viktigaste hållbarhetsindikatorerna som mäter det som vi och andra skoföretag har som vår största miljöpåverkan. Vi gör det här för samtliga skomodeller och berättar också var våra skor och material har tillverkats.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se