Metro2 Women's Michelin - Hazel

Utan dubbar

En variant av Icebugs mest sålda vintersko Metro2 BUGrip. Med Metro2 Michelin Wic får du istället slitstarka gummisulor med grepp i toppklass. Perfekt för dig som inte bor det är isiga gator jämt.

179.95 USD

15,1 kg CO2 ekv. per par

12% återvunnet material

19% biobaserat material

Välj färg:

Storleksguide
Detaljerad information
Teknologi
En stilren design och ett brett användningsområde har gjort Metro till en av Icebugs verkliga klassiker och storsäljare. Den här varianten kommer med odubbad sula som tagits fram i samarbete med däckjätten Michelin och fungerar på samma sätt som ett odubbat vinterdäck. Överdelen är i vattenavvisande mocka och dragkedjan på insidan av skaftet gör att skon är smidig att ta på.

För vad: Vinterpromenader
Därför gjorde vi skon: Vi ville ta fram en odubbad variant av Metro som även de som oftast inte behöver dubbat kan använda.
- Odubbad MICHELIN-yttersula- Vattenresistent överdel- Bekväm promenadsko.
Hållbara materialval:- Mellansula av lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam, tillverkad av alger från övervuxna sjöar.- Foder av bluesign®-certifierad polyester, tillverkad av 100% GRS-certifierad återvunnen PET och färgad med solution dye-teknik.- Milspeeds häl- och tåförstärkningar består av 60% återvunnen plast, varav 11-12% består av återvunna fiskenät.- OrthoLite® Hybrid™-innersula av 5% återvunnet gummi och foam av 15% restmaterial. Fodrad i bluesign®-certifierat polyestertyg av 100% GRS-certifierad återvunnen PET.
Artikelnummer:F13004-0C
Vikt:390 gram
Läst:Bred
Dubbar:Utan dubbar
Användning:Promenad
Lining:Fleece tillverkad av 100% GRS-certifierad återvunnen PET, färgad med solution dye-teknik.
Mellansula:Lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam. ESS-stabilisator för fotvalvet
Yttersula:Gummi, MICHELIN Winter Compound.
Överdel:Mocka (LWG gold-rated) / Skyddande PU-mudguard.
Vattenskydd:Vattenavvisande

Follow the Footprints

Icebug öppnar dörren till produktion på vid gavel. Vi redovisar de viktigaste hållbarhetsindikatorerna som mäter det som vi och andra skoföretag har som vår största miljöpåverkan. Vi gör det här för samtliga skomodeller och berättar också var våra skor och material har tillverkats.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se