Nausta Biosole - PineGrey

Utan dubbar

Med sin enkelhet och stilrena look är Nausta ett givet val året runt för den som vill ha en mer hållbar variant av en Chelsea boot.

169.95 USD

18,6 kg CO2 ekv. per par

18% återvunnet material

49% biobaserat material

Välj färg:

Storleksguide
Detaljerad information
Teknologi
Gillar du Chelsea boots och letar efter ett skönt och hållbart alternativ? Varsågod: Nausta. Hemligheten sitter i mellansulan, som är en BUGforce™-sula med BLOOM® algae foam. Det gör den både stabil och rapp med en dämpning som håller för långa promenader och stadsaktiviteter. Överdelen är i vattenavvisande DriTan® oily nubuckläder, som är framtaget i en process som kräver mindre vatten, mindre energi och mindre kemikalier än många andra läderalternativ. Det är också ett material som håller länge och är lätt att ta hand om. Yttersulan i den här modellen är vår Biosole™-yttersula, med 60% naturgummi. Med sin enkelhet och stilrena look är Nausta ett givet val året runt för den som vill ha en mer hållbar variant av en Chelsea boot.
- Odubbad Biosole™-yttersula- Vattenresistent- Lätt att ta på.
Hållbara materialval:- Biosole™-yttersulan innehåller 62% naturgummi.- Överdel i DriTan™ oily nubuck-läder (LWG gold-rated).- Milspeeds häl- och tåförstärkningar består av 60% återvunnen plast, varav 11-12% består av återvunna fiskenät.- Mellansula av lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam, tillverkad av alger från övervuxna sjöar.
Artikelnummer:H84002-0B
Vikt:380 gram
Läst:Normal
Dubbar:Utan dubbar
Användning:Promenad
Innersula:BLOOM® algae foam, med lining av bluesign®-certifierat polyestertyg av 100% GRS-certifierad återvunnen PET, färgat med solution dye-teknik. Urtagbar.
Lining:Bluesign®-certifierad polyestertextil av 100% GRS-certifierad återvunnen PET, färgad med solution dye-teknik.
Mellansula:Lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam
Yttersula:Biosole™, odubbad sula för alla säsonger.
Överdel:DriTan™ oily nubuckläder (LWG gold-rated)
Vattenskydd:Vattenavvisande

Follow the Footprints

Icebug öppnar dörren till produktion på vid gavel. Vi redovisar de viktigaste hållbarhetsindikatorerna som mäter det som vi och andra skoföretag har som vår största miljöpåverkan. Vi gör det här för samtliga skomodeller och berättar också var våra skor och material har tillverkats.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se