Nirak2 Men's Michelin - Black

Utan dubbar

Med Nirak ville vi skapa en sportig sko som klarar av långa promenader och utomhusaktiviteter under höst, vinter och vår. En slitstark och vattenavvisande sko med fantastisk komfort och marknadens bästa odubbade grepp.

149.95 USD

9,7 kg CO2 ekv. per par

30% återvunnet material

21% biobaserat material

Storleksguide
Detaljerad information
Teknologi
Lätt som en sneaker men varm som en vinterkänga och utrustad med vårt marknadsledande odubbade grepp. Nirak2 Michelin Wic® är framtagen för att vara en mångsidig sko för alla typer av utomhusaktiviteter under höst, vinter och vår. Med sin överdel i bluesign®-certifierad RipStop-textil blir Nirak både lättskött och hållbar, och med extra reflexdetaljer blir du mer synlig under mörka höst- och vinterpromenader. Fleecefodret håller dig varm och ökar skons komfort, i kombination med en mediumbred läst – och plats att vicka på tårna –.får du en sko som sitter bra och passar utmärkt för promenader. Mellansulan är stabil och ger dig stöd medan yttersulan, som utvecklats i samarbete med däckjätten Michelin, ser till att du har marknadens bästa odubbade grepp på våta och isiga vägar – även när temperaturen kryper ner under nollan.
- Odubbad MICHELIN-yttersula- Vattenresistent överdel- Vinterkänga med högt skaft och fleecefoder.
Hållbara materialval:- Mellansula av lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam, tillverkad av alger från övervuxna sjöar.- RipStop-överdel i bluesign®-certifierat polyestertyg av 100% GRS-certifierad återvunnen PET, färgad med solution dye-teknik.- Milspeeds häl- och tåförstärkningar består av 60% återvunnen plast, varav 11-12% består av återvunna fiskenät.
Artikelnummer:F13092-0A
Vikt:450 gram
Läst:Bred
Dubbar:Utan dubbar
Användning:Promenad, Vandring
Innersula:BIO-ECO NU-POLI® och GRS-certifierad polyestermesh av 70% återvunnen polyuretan, med lining av 100 % GRS-certiferad Timbermesh, färgad med solution dye-teknik. Urtagbar.
Lining:Fleece tillverkad av 100% GRS-certifierad återvunnen PET, färgad med solution dye-teknik.
Mellansula:Lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam. ESS-stabilisator för fotvalvet
Terräng:Stig/blandat, Tuff terräng
Yttersula:Gummi, MICHELIN Winter Compound.
Vattenskydd:Vattenavvisande

Follow the Footprints

Icebug öppnar dörren till produktion på vid gavel. Vi redovisar de viktigaste hållbarhetsindikatorerna som mäter det som vi och andra skoföretag har som vår största miljöpåverkan. Vi gör det här för samtliga skomodeller och berättar också var våra skor och material har tillverkats.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se