Torne Men's Biosole GTX - Black

Utan dubbar

Vi vågar lova att Icebug Torne Biosole™ GTX uppfyller kriterierna för vad en riktigt varm vinterkänga ska klara. Denna välisolerade känga är vattentät och är testad för temperaturer ner till -30°C.

219.95 USD

18,4 kg CO2 ekv. per par

9% återvunnet material

17% biobaserat material

Storleksguide
Ingen storlek? Se alternativ

Hitta rätt storlek

Är din storlek slut? I storlek 40 och uppåt har våra dam- och herrskor EXAKT samma mått. Egentligen är de alltså unisex men heter fortfarande dam och herr idag. Klicka på länken för att se om din storlek finns där.

Detaljerad information
Teknologi
Torne är vår varmaste vinterkänga hittills – perfekt för aktiva vinterdagar. Det höga skaftet har snörning hela vägen och ger såväl skydd som stöd. Denna välisolerade känga har GORE-TEX® membran och är testad för temperaturer ner till -30°C – och den tjocka innersulan bidrar också den till god isolering. Den kombinerar nämligen återvunnen filtad ull från svenska Woolpowers klädproduktion med BLOOM®s algae foam – en hållbar produkt med lågt CO2-avtryck, som framställts av biomassa från alger.

Överdelen är tillverkad i bluesign®-certifierad polyestermesh och mocka, dessutom med ett 100% vattentätt GORE-TEX®-membran för att se till att fötterna hålls torra. Mudguarden, som löper runt hela skon, ger ett extra skydd och förlänger skons livslängd. Modellen Torne Biosole™ GTX har vår Biosole™-yttersula, tillverkad av 62% naturgummi, som behåller mjukhet och greppegenskaper även i kalla temperaturer.
- Odubbad Biosole™-yttersula, med 62% naturgummi- Vattentätt GORE-TEX®-membran- Välisolerad för kalla vinterdagar.
Hållbara materialval:- OEKO-TEX® STANDARD 100 och bluesign®-certifierat GORE-TEX®-foder (Insulated Comfort).- Innersula av BLOOM® algae foam-EVA med foder i återvunnen ull.- Milspeeds häl- och tåförstärkningar består av 60% återvunnen plast, varav 11-12% består av återvunna fiskenät.
Artikelnummer:D5811-0A
Vikt:0.55kg
Läst:Bred
Dubbar:Utan dubbar
Användning:Promenad, Vandring
Innersula:BLOOM® algae foam och återvunnen filtad merinoull från Woolpower®. Urtagbar.
Snörning:Classic shoelaces
Lining:GORE-TEX® Insulated Comfort.
Mellansula:EVA
Yttersula:Biosole™, odubbad sula för alla säsonger.
Överdel:Mocka (LWG gold-rated) och RipStop-textil av 100% GRS-certifierad återvunnen PET, färgad med solution dye-teknik. Skyddande TPU-mudguard.
Vattenskydd:Vattentäta

Follow the Footprints

Icebug öppnar dörren till produktion på vid gavel. Vi redovisar de viktigaste hållbarhetsindikatorerna som mäter det som vi och andra skoföretag har som vår största miljöpåverkan. Vi gör det här för samtliga skomodeller och berättar också var våra skor och material har tillverkats.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se