Torne Men's BUGrip® GTX - TrueBlack

Dubbad

Vår varmaste sko! Torne BUGrip® GTX är en välisolerad känga med högt skaft och marknadens bästa dubbade grepp. GORE-TEX® Partelana-isoleringen är testad för temperaturer ner till -30°C och för ytterligare isolering har skon också utrustats med en välisolerad innersula, med ull från svenska Woolpowers klädproduktion.

229.95 USD

18,6 kg CO2 ekv. per par

13% återvunnet material

8% biobaserat material

Välj grepp:

Storleksguide
Ingen storlek? Se alternativ

Hitta rätt storlek

Är din storlek slut? I storlek 40 och uppåt har våra dam- och herrskor EXAKT samma mått. Egentligen är de alltså unisex men heter fortfarande dam och herr idag. Klicka på länken för att se om din storlek finns där.

Detaljerad information
Teknologi
Torne BUGrip® GTX är en perfekt vinterkänga för aktiva dagar. Det höga skaftet har snörning hela vägen och ger såväl skydd som stöd. Skaftet är isolerat med GORE-TEX® Partelana – en varm ullblandning som håller foten varm i temperaturer ner mot -30°C under vanlig aktivitet – och den tjocka innersulan bidrar också den till god isolering. Den kombinerar nämligen återvunnen filtad ull från svenska Woolpowers klädproduktion med BLOOM®s algae foam – en hållbar produkt med lågt CO2-avtryck, som framställts av biomassa från alger. Ovandelen är tillverkad i bluesign®-certifierad polyestermesh med Gold rated (LWG) mocka och har dessutom ett 100% vattentätt GORE-TEX®-membran för att se till att fötterna hålls torra. Mudguarden, som löper runt hela skon, ger ett extra skydd och förlänger skons livslängd. Modellen Torne BUGrip® GTX har en gummiyttersula, där 20% består av återvunnet gummi. Den är utrustad med 14 dynamiska BUGrip®-dubbar i karbidstål som ger marknadens bästa grepp på vintriga underlag.

För vad: Kalla, snöiga vinterdagar.
Därför gjorde vi skon: Vi ville ta fram en varm, välisolerad och 100% vattentät vinterkänga för kalla dagar ute i snön. Torne klarar temperaturer ner till -30°.

- BUGrip®-yttersula med 14 dynamiska dubbar i karbidstål
- Välisolerad känga som tål temperaturer ner till -30°C
- Välisolerande Innersula tillverkad av hållbara materialval
- Vattentätt GORE-TEX®-membran

Hållbara materialval:
- Gold rated (LWG) mocka i överdel
- Öko-Tex-certifierat GORE-TEX®-foder
- Bluesign®-certifierat foder, färgat med solution dye-teknik
- Innersula av BLOOM® algae foam och återvunnen filtad ull från Woolpower
- Yttersula med 20% återvunnen gummi
Artikelnummer:D5807-9A
Vikt:1100 gram
Läst:Wide
Dubbar:Dubbad
Användning:Promenad
Innersula:BLOOM® foam EVA lined with Woolpower recycled merino wool felt.
Lining:GORE-TEX insulated comfort
Mellansula:EVA
Yttersula:20% recycled rubber
Överdel:Gold Rated (LWG) suede leather upper
Vattenskydd:Vattentät

Follow the Footprints

Icebug öppnar dörren till produktion på vid gavel. Vi redovisar de viktigaste hållbarhetsindikatorerna som mäter det som vi och andra skoföretag har som vår största miljöpåverkan. Vi gör det här för samtliga skomodeller och berättar också var våra skor och material har tillverkats.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se