Zeal5 Women's RB9X - Forest/BlueGrey

Odubbad

Zeal 5 RB9X™ är en slitstark och odubbad sko för träning och tävling i teknisk terräng. Med sin något bredare passform ett perfekt alternativ för dig som inte kan ha våra smalaste skor. Sulan i RB9X™-gummi ger bra grepp på så väl våta som torra underlag, vilket gör den perfekt även för swimrun och OCR.

149.95 USD

8,4 kg CO2 ekv. per par

27% återvunnet material

11% biobaserat material

Storleksguide
Ingen storlek? Se alternativ

Hitta rätt storlek

Är din storlek slut? I storlek 40 och uppåt har våra dam- och herrskor EXAKT samma mått. Egentligen är de alltså unisex men heter fortfarande dam och herr idag. Klicka på länken för att se om din storlek finns där.

Detaljerad information
Teknologi
Med sin kombination av låg vikt, löpkänsla, stöd och grepp sätter vår nya modell Zeal en ny standard för skor anpassade för tekniskt utmanande terräng. Överdelen är tålig men följsam och snörsystemet ser till att skon omsluter foten ordentligt. För att hålla vätan borta har Zeal låg vattenabsorption och den rymliga tåboxen har fått en skyddande mudguard. Mellansulan har gjutits i en u-form, vilket förbättrar passformen och ger extra stöd under foten utan att kompromissa på löpkänslan. Mellansulans form bidrar också till att ge dig extra skydd under foten i stökig terräng. Vi anser att Zeal har en bra balans mellan vridstyvhet och dämpning, och med skons låga profil är markkontrollen svårslagen. Yttersulan är försedd med ett aggressivt mönster och vårt marknadsledande greppgummi RB9X™. Med den här modellen har du vårt bästa dubbfria grepp för torra och våta underlag och en sko som tar dig fram även i riktigt leriga förhållanden.

För vad: Traillöpning, orientering, swimrun, OCR
Därför gjorde vi skon: En slitstark och odubbad sko för träning och tävling i teknisk terräng, för dig som önskar en bredare passform.
- Odubbat grepp med vårt greppgummi RB9X™- Lätt sko med låg våtvikt- Mediumbred läst och rymlig tåbox.- Lågt drop och överlägsen markkontroll.
Hållbara materialval:- Överdel i bluesign®-certifierad polyestertextil, av 100% återvunnen PET.- Milspeeds häl- och tåförstärkningar består av 60% återvunnen plast, varav 11-12% består av återvunna fiskenät.- Mellansula av lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam, tillverkad av alger från övervuxna sjöar.- Innersula av BLOOM® algae foam-EVA med foder i bluesign®-certifierat polyestertyg av 100% GRS-certifierad återvunnen PET.
Artikelnummer:D29102-0A
Vikt:440 gram
Drop:6 mm
Läst:Normal
Dubbar:Odubbad
Användning:Löpning, Swimrun, Traillöpning
Innersula:BLOOM® algae foam, med lining av bluesign®-certifierat polyestertyg av 100% GRS-certifierad återvunnen PET, färgat med solution dye-teknik. Urtagbar.
Lining:Bluesign®-certifierad polyester, tillverkad av 100% GRS-certifierad återvunnen PET och färgad med solution dye-teknik.
Mellansula:Lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam. HGMS2-konstruktion
Terräng:Stig/blandat
Vridstyvhet:Medium
Yttersula:Odubbad sula i vårt greppgummi RB9X®.
Dämpning:Lätt
Överdel:Bluesign®-certifierat polyestertyg av 100% GRS-certifierad återvunnen PET. Skyddande TPU-mudguard.
Vattenskydd:Icke-absorberande

Follow the Footprints

Icebug öppnar dörren till produktion på vid gavel. Vi redovisar de viktigaste hållbarhetsindikatorerna som mäter det som vi och andra skoföretag har som vår största miljöpåverkan. Vi gör det här för samtliga skomodeller och berättar också var våra skor och material har tillverkats.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se