Icebug

Testvinnande grepp för sommaren

Fötternas bästa vän i vått och torrt

Oavsett om du vill springa trail, utöva swimrun eller bara ta en promenad på stan blir upplevelsen bättre med bra grepp under fötterna – och RB9X är tekniken som ger dig det bästa greppet. RB9X är vår egen gummiblandning som är framtagen för att ge dig grepp oavsett om underlaget är knastertorrt eller plaskvått. RB9X-sulorna har olika form för att passa olika aktiviteter, men gummiblandningen är densamma – och självklart är greppet alltid lika bra!

I filmen här nedan bjuder vi in dig till Icebugs hemliga testlabb i skogarna utanför huvudkontoret i Jonsered. Där, bara 50 meter från våra skrivbord, finns kilometer efter kilometer med skogar, sjöar och stigar. Perfekt för hårdtestning av alla våra RB9X-produkter!

Grepp som håller länge

Med grepp under fötterna blir det roligare att använda skorna. Dina RB9X-skor kommer du alltså att vilja använda riktigt mycket – och därför har vi gjort dem riktigt hållbara. Slitstyrkan på våra RB9X-sulor är hela 50 procent högre än vad som rekommenderas för asfaltslöparskor.

Historien bakom RB9X

RB9X lanserades 2013. Efter massor av tester, där gummiblandning efter gummiblandning testades, blev det jackpot på blandning nummer 9. Där fanns den perfekta kombinationen av grepp och slitstyrka. Att hitta andra skor med lika grymt grepp - och som dessutom inte slits ner i förtid - är sedan dess omöjligt.

RB9X vann direkt oberoende tester där just grepp och slitstyrka på våta och torra underlag undersöktes. Inget annat greppgummi kunde matcha Icebugs eget och RB9X blev snabbt populärt att ha under fötterna inom idrotter där grepp verkligen är A och O. Till exempel swimrun, hinderbanor och traillöpning. RB9X finns nu under sulan på alla Icebugs sommarskor så du har alltid har perfekt grepp, oavsett om du går eller springer.

Alltid klimatpositivt

Icebug är världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor och följer FN:s initiativ Climate Neutral Now. Vi mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser, minskar dem så långt det går och kompenserar årligen för de utsläpp som inte kan tas bort, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se