Icebug
Reuse v1 Biosole

Avsky spill – älska jeans

Icebug vill inte bara göra fantastiskt sköna skor med världens bästa grepp. Vi arbetar också stenhårt för att förändra skobranschen i hållbar riktning. Nu är det dags för nästa steg. I nya Reuse används naturgummi, alger från övergödda sjöar, övergivna fisknät – och jeans som blivit över i svenska Nudies produktion.

Resultatet? En av de skönaste och mest smarta skor Icebug tillverkat. Hittills. Reuse är en perfekt citysneaker för dig som avskyr spill – och älskar jeans!

7,9 kg CO2 per par
30 % återvunnet material
39 % biobaserat material

Varför inte denim i ett par skor också?

Är dina favoritbyxor gjorda av bomull eller syntetmaterial? För de flesta är svaret på den frågan självklar. Väldigt få skulle välja ett par plastbyxor framför ett par sköna jeans. Varför tänka annorlunda när det gäller skor?

Välprövat arbetarmaterial som håller länge

Jeans är ett av världens populäraste material. Men bomull kräver stora resurser att odla. Inte minst går det åt mängder av vatten – så mycket som 11 000 liter per par. Men tänk om vi inte behöver odla mer bomull – utan bara ta vara på det som redan finns?
Reuse tar tillvara jeanstygets naturliga komfort, slitstyrka och vackra åldrande utan att för den skull ge upphov till ytterligare CO2-utsläpp eller vattenåtgång.

I skon används denim som redan är odlad, producerad och färgad. Det ger oss en sko i ett slitstarkt, välprövat arbetarmaterial som vi vet håller länge och åldras vackert. Tack vare Göteborgsföretaget Nudie får vi tillgång till ekologisk råvara.

Sula med alger och återvunnet gummi.

Reuse är inte bara smart på ytan. I yttersulan har det konventionella gummit ersatts med 62% naturgummi vilket innebär en stor klimatvinst. Självklart har skon samma säkra grepp som förknippas med Icebug.

I mellansulan hittar du BLOOM® foam, som är ett material gjort av alger från övergödda sjöar. Genom att använda alger i stället för olja minskar vi vårt klimatavtryck, samtidigt som vi renar vatten. Win-win!

Icebug
Eide Biosole

Ullspill – vår andra skräpsko

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se