Icebug
Spirit8 OLX

Optimerad för snabb löpning i terräng.

Spirit8 OLX – Vår mest populära orienteringssko genom alla tider.

Icebug Spirit har varit med i många år och är fortfarande det självklara valet för löpare som springer off trail och för både världsmästare och amatörer inom orientering. Greppet i den åttonde versionen av Spirit är precis lika bra som det alltid har varit – kombinationen av det speciella sulmönstret och fixerade ståldubbar gör att du aldrig behöver fundera över var du sätter fötterna.

Materialen är noga utvalda, både ur ett hållbarhetsperspektiv och med hänsyn till komfort och prestanda. Spirit8 är precis som sina föregångare en följsam sko och den här versionen har fått en något rymligare tåbox, för att både öka komforten och hjälpa foten att bättre följa sitt naturliga rörelsemönster.

Icebug
OLX Ståldubbar

Grepp för alla utmaningar

8,6 kg CO2 ekv. per par
19 % återvunnet material
9 % biobaserat material

Gör som Tove Alexandersson. Spring i Spirit OLX.

Spirit8 OLX är framtagen tillsammans med världens bästa orienterare Tove Alexandersson – och vi vill påstå att det är världens bästa orienteringssko. Denna dubbade racing-sko är gjord för den tuffaste löpningen – och för de tuffaste löparna.

Full fart genom skogen

Det är inte många som kan ta sig fram i skogen med samma fart och finess som Tove Alexandersson. Men så har orienteraren från Borlänge också bland annat en stor hög VM guld, EM-guld och världscupsegrar på meritlistan. Hon har även vunnit både Jerringpriset och Bragdguldet.

Tove Alexandersson är officiell Icebugambassadör. En del av samarbetet går ut på att Tove är med och utvecklar Icebugs bästsäljande off trail-modell Spirit.

Skorna viktigast av allt

– Jag har varit med och utvecklat Spirit exakt som jag vill ha den. Det jag gillar med Spirit är att den har det bästa greppet som går att få. Den är också hållbar men samtidigt smidigt, skön och följsam. Fötterna är det känsligaste på en orienterare så skon måste ta hand om dem på ett så bra sätt som möjligt. Jag är otroligt nöjd med resultatet och hur Spirit är nu. Det är ju den sko jag tävlar i och nu är den helt perfekt för mig.

Icebug
Mer från världsmästaren

Toves bästa tips för att lyckas med löpningen

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se