Icebug
Icebug Stavre GTX

En rejäl allround-känga för alla vardagsutmaningar

Du lever väl inte ett liv där du blir blöt om fötterna?

Upptäck vår vattentäta favorit Stavre GTX, som finns både utan och med ståldubbar.

Stavre är den perfekta skon för dig med en aktiv livsstil, som älskar att vara utomhus i alla typer av väder. Det mellanhöga skaftet ger stabilitet och komfort, BOA Fit System ser till att skorna sitter perfekt och det vattentäta membranet från GORE-TEX stoppar vatten och snö från att tränga in.

Skon finns i två versioner; en med odubbad gummisula från Michelin och en med 16 dynamiska BUGrip-dubbar i karbidstål.
Oavsett vad du väljer är Stavre en perfekt sko för skogen under en blöt höst eller kalla och snöiga vintrar.

Icebug står för: ✔️ Skor som håller länge ✔️ Nej till flygfrakt ✔️ Rättvis produktion

Ett mer hållbart val

Icebug strävar alltid efter att göra skor som håller i många år. Det är nödvändigt om vi på allvar ska kunna minska konsumtionen. Vi strävar också efter att skapa skor med minimal klimatpåverkan. En viktig del i det är att minska användandet av plast, och på Stavre är därför till exempel häl- och tåförstärkningarna till 60 procent gjorda av återvunna fisknät. Dessutom är 20 procent av mellansulan gjord av Bloom Foam, som är ett sorts skum som tillverkas av alger från övergödda sjöar.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se