Bluesign®

Bluesign® är en lösning för mer hållbar textilproduktion

Bluesign®-systemet är en lösning för mer hållbar textilproduktion. Här elimineras skadliga ämnen redan vid tillverkningsprocessens start, samtidigt som systemet slår fast och kontrollerar standarder för en säker produktion med mindre negativ miljöpåverkan. Det gör att den färdiga textilprodukten uppfyller stränga krav på konsumentsäkerhet. Under 2016 börjarde vi på Icebug samarbeta med leverantören Wu Luen och använda deras Bluesign®-certifierade textilier i produktionen.

Resan från de första små provbatcherna har varit lång, men i dag använder vi nästan 100 procent certifierade textilmaterial i foder och ovandelar. Eftersom Icebug bara tillverkar skor kan vi inte bli en Bluesign® System Partner. Genom våra certifierade leverantörer har vi ändå tillgång till samma materialuppsättning och kan ta fram egna material som certifieras och genomgår hårda tester för att garantera materialsäkerheten.

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.