Skötsel och reparationer | Icebug.se

Vårt kundtjänstteam hjälper till med tjänster som ökar hållbarheten genom att förlänga produkternas livslängd

Köp inte skor som du inte behöver. När du väl behöver ett par, se då till att välja produkt noggrant och ta väl hand om dem så att de fortsätter att fylla sin funktion – för dig eller någon annan – under så lång tid som möjligt. Det är viktigt att komma ihåg att nya skor inte har tillräckligt skydd mot vatten och smuts. Impregnera därför skorna innan du använder dem och upprepa impregneringen med jämna mellanrum.

Hjälp från Icebug

Byt ut – eller gå till din skomakare

Icebugs kundtjänstteam hjälper kunderna med olika hållbara tjänster som förlänger livet på våra produkter. Vi tar hand om skor som behöver få delar utbytta, t.ex. nya snören, innersulor, dubbar och blixtlås, eller en ny skinn-/textilbehandling efter tvätt.

Vi uppmanar våra kunder att i första hand gå till sin skomakare för att reparera mindre defekter, förutsatt att skorna i övrigt är i användbart skick. Icebug ersätter kostnaden för mindre reparationer, hellre än att kunden ska kasta eller byta ut sina skor.

Ett bra exempel på skovård är då skorna har tappat en eller flera broddar. Nya dubbar kan sättas dit med en enkel metod och vi skickar ut dem till dig helt utan kostnad. Det ger skorna en betydligt längre livslängd. Är du i behov av nya dubbar?
Du hittar mer information HÄR

På Icebugs kundtjänst arbetar vi aktivt för att alla reparationer, hur små de än är, ska vara så miljövänliga som möjligt. För att slippa onödig frakt från och till våra slutkunder förser vi t.ex. återförsäljare och skomakare med extra dubbar, så att kunden i stället kan få sina skor lagade lokalt.

Behöver du hjälp? Kontakta oss på webshop@icebug.se

Rengör, vårda och skydda

Det är viktigt att komma ihåg att nya skor inte har tillräckligt skydd mot vatten och smuts. Impregnera därför skorna innan du använder dem och upprepa impregneringen med jämna mellanrum.

Så vårdar du läderskor

Rengör skorna med ett särskilt läderrengöringsmedel eller läderschampo och använd en borste av god kvalitet för att ta bort ytlig smuts. Om skorna är fuktiga efter rengöringen låter du dem torka innan du fortsätter med nästa steg.

Vård och återfuktning är viktigt för att smörja lädret, så att det håller sig mjukt och smidigt med en glans som varar länge. En bra skoputsduk är inte bara till för att polera skorna, den är också perfekt när du försiktigt vill lägga på skokräm eller läderbalsam. Impregneringen gör du först när skorna är återfuktade och putsade. Oftast består själva impregneringen av en sprej som är särskilt avsedd för det material du vill behandla. Det finns också en del skokrämer där vård och återfuktning kombineras med impregnering.

Så vårdar du mocka- och nubuckskor

Rengör skorna med ett mockaschampo eller rengörande skum. Ta bort den löst sittande smutsen på ytan med hjälp av en mockaborste och ett särskilt ”suddgummi” för mocka och nubuck. Har skon fått fläckar? Använd ett fläckborttagningsmedel som är särskilt framtaget för mocka/nubuck. Om skorna är fuktiga efter rengöringen låter du dem lufttorka innan du fortsätter med nästa steg.

Vård och återfuktning är mycket viktigt för skor i mocka och nubuck. Det är material som kräver speciella produkter för skydd, vård och nytt liv. Ytan behöver borstas regelbundet för att materialet ska behålla sitt unika utseende. Med oljad nubuck behöver du använda ett särskilt balsam som ersätter den olja skorna förlorar efter hand.

Impregnering är särskilt viktig för att skydda och underhålla mocka och nubuck. Det är känsliga material som ska behandlas med en vatten- och fläckavvisande sprej för just mocka/nubuck innan du använder dem. För att skorna ska behålla sin skyddande film behöver processen upprepas ofta.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se