Skummaterial

Vår vision är att antingen kunna återvinna eller bara använda biomassa, från skogen eller andra källor

EVA eller etylenvinylacetat är en kopolymer av etylen och vinylacetat. Det är ett vanligt material i skor eftersom det är lätt, mycket stötabsorberande och håller sig smidigt i både höga och låga temperaturer. Vi använder det i Icebugs mellansulor eftersom det ger den prestanda vi behöver.

Ända från början har vi fokuserat på att hålla nere mängden processavfall genom väl fungerande kompressionsgjutning och en råvarukedja med full transparens. Det gör att vi kan ge materialet en längre livslängd.

Inför varje säsong genomför vi också tester för att dels kontrollera att våra material följer Reach-förordningen, dels hålla våra RSL-riktlinjer för kemikalier uppdaterade. På senare tid har vi dessutom sett att materialet har en stor förbättringspotential – i dag måste tillverkningsavfallet kastas eftersom det inte går att återvinna. I samarbete med Bloom håller vi därför på med ett försök där vi blandar in biomassa från alger.

Vår vision för framtiden är att antingen kunna återvinna och lyckas skapa ett slutet kretslopp eller också bara använda biomassa, från skogen eller andra källor. Kan du hjälpa oss att nå dit? Tveka då inte att kontakta oss!

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.