Att ge tillbaka till samhället

Ett viktigt sätt att arbeta med hållbarhet på är att se till att våra produkter används ofta och länge

Att tillverka produkter som människor behöver är själva grunden i det Icebug gör – vi har ju byggt upp varumärket kring en lösning på problemet med hala underlag. Så här gör vi för att dela med oss av vår passion och försöka ge lite tillbaka till samhället på samma gång:

Följ med oss ut!

Vi vill gärna dela med oss av det vi själva tycker om att göra. Därför är alla intresserade välkomna till våra många event – våra Icebug Xperiences! Det är en samling event som Icebug arrangerar för att marknadsföra företagets värderingar och produkter, samtidigt som vi visar människor att livet är bättre ute i naturen – ibland till och med på bakgården till Icebugs huvudkontor.

Vi ger dina skor ett nytt liv

Ett annat viktigt sätt att arbeta med hållbarhet är att se till att våra produkter används ofta och länge.

Självklart får vi ibland skor över, antingen i lagret eller som modeller som aldrig producerades. En del av de här skorna säljs till rabatterat pris på våra event. Ett annat sätt att göra dem så hållbara som möjligt är att ge dem vidare till människor som behöver dem, men kanske inte har möjlighet att köpa dem. Vi har t.ex. gett skor till skolprojekt i Afrika och till organisationer som hjälper flyktingar och hemlösa.

Det senaste exemplet är från Black Friday 2019, då vi inte hakade på och ordnade en rea. För varje par skor vi sålde den dagen gav vi vidare ett par av överblivna skor i lagret till Hej Främling. Det blev 80 par skor som skickades iväg för att göra livet lite lättare för flyktingar i norra Sverige. Att se till att Icebugs produkter får ett så långt liv som möjligt är en viktig del av vårt arbete. Lika viktigt är att hjälpa människor till ett aktivt liv utomhus, året runt.

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.