Riktlinjer

Vi kan inte fixa allt på en gång. Det här är som ett maratonlopp som består av den ena sprintdistansen efter den andra

På Icebug tolkar vi begreppet hållbarhet utifrån Det Naturliga Stegets fyra hållbarhetsprinciper. Enligt dessa är ett samhälle hållbart när naturen inte utsätts för systematiskt ökande...

1. Koncentrationer av ämnen som utvinns ur berggrunden
2. Koncentrationer av ämnen som produceras i samhället
3. Fysisk utarmning.
4. I detta samhälle finns det inga strukturella hinder för människors hälsa, inflytande, kompetens, likabehandling och känsla av meningsfullhet.

Det är nog så enkla grundregler, men självklart är det svårare att tillämpa dem praktiskt i vardagen. Den goda nyheten är att ju mer man lär sig, desto roligare blir det!

Det är Icebug ett bra exempel på. Vi grundades inte som ett hållbarhetsprojekt, utan med missionen att hjälpa människor leva ett lyckligare, friskare liv genom att inspirera dem och göra det enklare att vara mer aktiv utomhus (mer specifikt: genom att lösa problemet med att halka). Även om vi bara ser till själva produkternas miljöaspekter är högpresterande skor en mycket komplex historia. En enda sko kan bestå av mer än 50 olika komponenter och ha globala leverantörskedjor i mer än fem led.

Det gör hållbarheten för högpresterande skor komplex i kvadrat. Vi kan inte fixa allt på en gång. Det är som ett maratonlopp som består av den ena sprintdistansen efter den andra.

Men det år ingen ursäkt för att inte bryta ned arbetet i mindre beståndsdelar, så att det blir så lätt som möjligt att förstå. Utgångspunkten är väldigt enkel: Du kan inte rädda planeten genom att köpa skor från Icebug, eller genom att köpa någon annan produkt överhuvudtaget eftersom all konsumtion förbrukar resurser. Men om du verkligen behöver ett par skor så gör vi vad vi kan för att begränsa skadorna på miljön (inga konsumtionsvaror är helt miljövänliga).

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.