Återvunnen polyester

Återvunnen polyester kräver mindre energi

För att minska vår användning av ny olja försöker vi använda återvunnen polyester i alla våra polyestertextilier. Återvunnen polyester innebär inte bara en lägre förbrukning av de icke förnybara resurser som används för att tillverka ny polyester, utan kräver också mindre energi och genererar lägre koldioxidutsläpp.

Grundmaterialet kan bestå av processavfall, avfall från produkttillverkning eller konsumentavfall, där dina använda produkter kommer till nytta genom att t.ex. PET-flaskor inte läggs på soptippen.

Polyester är en av världens mest använda syntetfibrer. Den har flera fördelar, som att vara slitstark och tåla tuffa tag. Den absorberar heller inte vatten, vilket gör att dina skor inte väger mer när du springer genom vatten.

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.