Arbetet på våra fabriker

Arbetarna har starka fackföreningar och kan påverka det dagliga arbetet

Vår strategi för att se till att människor inte utnyttjas vid tillverkningen av Icebugs produkter har förlitat sig på att vi arbetar direkt med några få, riktigt bra skofabriker och sekundärleverantörer, samtidigt som vi tillbringar mycket tid på plats för att kontrollera att arbetsförhållandena är godtagbara.

Att arbeta i en skofabrik i dag är annorlunda jämfört med tiden för skandalerna med Nikes låglönefabriker. Fabrikerna måste hålla hög standard för att få drifttillstånd av regeringen och klara en tredjepartsrevision. De måste också skapa en trevlig arbetsmiljö. Alla våra fabriker håller en hög nivå, med hög hantverkskvalitet, lämpliga system för säkerhet och städning samt möjligheter till rekreation. Arbetarna har starka fackföreningar och kan påverka sina arbetstider, lönen, sjukvården och företagets lunchmeny. Fabrikerna i Vietnam använder inte sovsalar – arbetarna bor med sin familj och pendlar till arbetet, antingen med skoter eller kollektivtrafik. Den fabrik vi samarbetar med i Kambodja har ordnat busstransport för de anställda.

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.