Skogen – alltid världens bästa gym

Inget gym i vinter heller? Deppa inte – här tipsar Tove Alexandersson om träning och övningar du kan göra utomhus.

Coronan härjar vidare och vi går mot ännu en vinter där många inte kommer tycka att gymmet är lockande. Men deppa inte! Allt är ändå roligare utomhus. Det mesta du gör på gymmet kan du göra i skogen, parken eller i trädgården!

Icebug
TOVE TIPSAR

7 aktiviter skogen fixar lika bra som gymmet

Effektstyrka och spänst
– Korta och effektiva övningar är bra. Hitta en stor stock i skogen som i alla fall är ett par decimeter hög. Steppa upp och ner. Kör cirka 15 sek, vila 15, kör igen. Trappan hemma funkar också. Men allt är ju roligare i skogen!

Spänsthopp
– Du kanske brukar hoppa upp på låda på gymmet. Hoppa upp på en sten istället.

Klättra i träd
''Vem har sagt att gamla kärringar inte får klättra i träd?'' Som Astrid Lindgren sa.

– Det gillar jag. Jag vill så högt som möjligt men det där väljer man ju själv. Klättra är i all fall en bra grej för hela kroppen. Och det är kul! Vill du inte ta dig an ett träd kan du klättra upp för en brant, då får du använda hela kroppen

Gren istället för skivstång
– Hitta en lagom stor och tung gren och använd som skivstång. Då kan du passa på att titta på träd och annat fint istället för att stirra in i en vägg.

Utfallssteg med sten
– Gör utfallssteg i naturen. Långt kliv framåt och så ner med knät nästan i marken. Hitta en lagom stor sten att hålla i som vikt.

Gummiband runt ett träd
– Det är populärt och kan lika gärna göras runt ett träd utomhus. Så får du frisk luft också.

Gå eller spring i skogen
– Det är oerhört mycket bättre, för hela kroppen och även för psyket, om du tar promenaden eller löpturen ute i terrängen i stället för på ett löpband. Hela kroppen får träning om du tar dig fram i lite ojämn terräng. För att inte tala om vad det gör för ditt humör.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se