Skogen – alltid världens bästa gym

Allt är roligare utomhus. Det mesta du gör på gymmet kan du göra i skogen, parken eller i trädgården. Här tipsar Tove Alexandersson om träning och övningar du kan göra utomhus.

Icebug
TOVE TIPSAR

5 styrkeövningar för skogen

1. ''Eftersom jag inte gillar att vara på gym kör jag min styrketräning i skogen. Här är den första övningen jag brukar göra. Hitta en sten eller stubbe och kör upphopp''.

2. ''Nästa övning är tåhävningar och då kan du välja mellan att hålla dig i ett träd eller helt enkelt försöka hålla balansen''.

3. ''Dags för step up, en effektiv övning. Här gäller det att ha så hög frekvens som möjligt''.

4. ''Klassikern plankan. Här kan du välja att sätta upp fötterna på en sten om du vill. Och sedan variera med att röra på benen, eller armarna, för extra träning''.

5. ''Sista övningen är enbenshopp i backe som tränar både spänst, styrka och balans.''

Vill du ännu mer när du ändå är igång? Här kommer några fler tips från Tove!

Klättra i träd
''Vem har sagt att gamla kärringar inte får klättra i träd?'' Som Astrid Lindgren sa.

– Det gillar jag. Jag vill så högt som möjligt men det där väljer man ju själv. Klättra är i all fall en bra grej för hela kroppen. Och det är kul! Vill du inte ta dig an ett träd kan du klättra upp för en brant, då får du använda hela kroppen

Gren istället för skivstång
– Hitta en lagom stor och tung gren och använd som skivstång. Då kan du passa på att titta på träd och annat fint istället för att stirra in i en vägg.

Utfallssteg med sten
– Gör utfallssteg i naturen. Långt kliv framåt och så ner med knät nästan i marken. Hitta en lagom stor sten att hålla i som vikt.

Gummiband runt ett träd
– Det är populärt och kan lika gärna göras runt ett träd utomhus. Så får du frisk luft också.

Gå eller spring i skogen
– Det är oerhört mycket bättre, för hela kroppen och även för psyket, om du tar promenaden eller löpturen ute i terrängen i stället för på ett löpband. Hela kroppen får träning om du tar dig fram i lite ojämn terräng. För att inte tala om vad det gör för ditt humör.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se