Icebug
Icebug

Välj rätt vandringsskor

Icebug är experter på vandringsskor. Bra skor för vandring och friluftsliv kännetecknas av att de har hög komfort, att de inte ger skoskav och att de tål mycket användning. Med den här guiden hoppas vi kunna göra det lite enklare att hitta rätt modell för just dig.

Icebug har flera olika vattentäta skor, där många också har snabbsnörning från BOA, vilket ger god passform och extra komfort. Under våra vandringsskor hittar du som alltid hos Icebug sulor med riktigt bra grepp. Ett stort plus är också att samtliga vandringskor från Icebug är väldigt, väldigt lätta!

Rover RB9X GTX – bästsäljaren med bäst grepp

Våren är en perfekt tid för tid i skogen och Rover är vandringsskon för dig som gillar att röra dig i naturen. Det här är Icebugs mest sålda vandringssko. Den har en slitstark överdel, ett riktigt grymt grepp och GORE-TEX®-membran och klarar alla väder och utmaningar. Den är älskad för dess sköna ''rull'' i framdelen, vilket ger ett litet extra kick i steget och en smidig känsla!
Rover finns denna vår i två olika utföranden. En lägre och en högre. Vad väljer du?

✔️ Normal tåbox. Är du mellan storlekar – ta den större. Vill du ha en sko med bred tåbox ska du scrolla ned och kolla in Haze
✔️ GORE-TEX
✔️ BOA Fit System
✔️ Greppgummit RB9X

Haze RB9X GTX – en mer generös passform

Haze RB9X är skon för dig som gillar vardagsmotion, på stigen eller kanske på någon mysig grusväg. Haze har en bredare läst än Rover och erbjuder generöst utrymme, vilket gör att den passar många olika typer av fötter. Den är vattentät och ursprungligen designad för löpning, men tack vare den generösa passformen och den härliga komforten har den blivit en favorit bland alla som gillar att vara ute oavsett väder. Haze har ett lite mindre aggressivt grepp än Rover och gör sig bäst i lite mindre utmanade terräng.

✔️ Bred tåbox
✔️ GORE-TEX
✔️ BOA Fit System
✔️ Greppgummit RB9X

Tind RB9X – en sko för alla promenader

Nya Tind RB9X är en låg hikingmodell som passar lika bra för dagsturer i skogen eller på berget, som en långsam promenad i parken. Tind har en bred tåbox, en överdel i mjuk och tålig mocka och greppgummit RB9X under sulan för säkert grepp i både torrt och vått. En sko för dig som gillar ”hiking-looken” men som ändå vill kunna använda skorna till fler tillfällen.

✔️ Bred tåbox
✔️ Vattenavvisande
✔️ Mockaöverdel
✔️ Greppgummit RB9X

Larvik Hemp Biosole – kängan för lättare hiking och äventyr

Larvik riktar sig till människor med en aktiv, hållbar livsstil. Den har en skön komfort med en bred, luftig tåbox och är gjord för att klara långa promenader i så väl stadsmiljö som skog och fjäll.
Under sulan på Larvik sitter Icebugs nya gummisula Biosole som till största delen är gjord av biobaserat gummi, vilket leder till avsevärt minskad klimatpåverkan. Gummiblandningen är också mycket slitstark, men det som verkligen gör att Biosole sticker ut är att sulan håller sig mjuk även i låga temperaturer, vilket resulterar i bra grepp under hela året.

✔️ Bred tåbox
✔️ Vattenavvisande
✔️ Hampa
✔️ Biosole-sula

LIVET KÄNNS BÄTTRE I SKOGEN

Skogen är Icebugs själ och hjärta. Det är skogen som är vår hemmaplan. Och säkert din med, om du hittat till oss på Icebug. Vi gör skor för skogen och vi försöker tillbringa så mycket tid som möjligt i den. Därför har vi vårt kontor precis vid ett naturreservat i Jonsered. Skogen ger energi, glädje och lugn till alla som spenderar tid i den. Här samlar vi tips på det allra bästa skogen har att erbjuda.

''Så lite som 20 minuter om dagen i en skog har positiv inverkan på stress, blodtryck och puls.''

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se