Vandringsskor

Skor lämpliga för vandring, hiking och outdooraktiviteter.

Letar du efter nya vandringsskor?

Då har du kommit rätt! Icebug gör sköna vandringsskor för alla årstider. Vi är kanske mest kända för våra dubbade skor, men har också ett brett utbud av lätta, luftiga vandringsskor för sommarbruk.

Icebug

Välj rätt vandringsskor

”The more high-tech we become, the more nature we need”

Skogen är Icebugs själ och hjärta. Det är skogen som är vår hemmaplan. Vi gör skor för skogen och vi försöker tillbringa så mycket tid som möjligt i den. Därför har vi vårt kontor precis vid ett naturreservat i Jonsered. Skogen ger energi, glädje och lugn till alla som vistas i den. Här samlar vi tips på det allra bästa skogen har att erbjuda. Välkommen att följa med in i vårt hjärta.

Icebug

Skogen - en naturlig källa till kraft

Gör Icebug vandringsskor?

Vi på Icebug älskar att vara utomhus – och självklart gör vi vandringsskor för dam och herr! Hos oss hittar du dubbade vandringsskor för vintern, men också olika typer av vandringsskor som är gjorda för skogsutflykter och fjällvandringar. Som med alla Icebugs skor är Icebugs vandringsskor utvecklade med planeten i åtanke, och vi arbetar aktivt med att minska vårt klimatavtryck. Vi använder mycket återvunnet material i våra modeller, som också gjorda för att hålla riktigt länge och enkla att reparera. Några av våra mest sålda modeller för vandring är Icebug Rover RB9X GTX, Icebug Haze RB9X GTX, Icebug Larvik, Icebug Stavre GTX och Icebug Adak ReWool.

Vilka är de bästa vandringsskorna?

Det är väldigt svårt att säga vilka skor som är bäst – helt enkelt för att det beror på hur du ska använda dem och vilken typ av fot du har. De bästa vandringsskorna för dig är alltså med största sannolikhet inte samma skor som de bästa för din kompis. På samma sätt kan ett par låga vandringsskor med låg vikt vara att föredra för korta dagsturer, medan stabila vandringskängor är ett bättre alternativ för långa vandringar med mycket packning. Vi har vandringsskor i skinn och slitstarka vandringsskor i textil. Icebug gör vandringsskor med kraftig snörning, men har också flera olika modeller med snabbsnörningssystemet BOA Fit System, som gör det enkelt att ta på och av skorna – samtidigt som de sitter på plats och bibehåller en perfekt passform under hela vandringen.

Hur hittar jag rätt storlek på vandringsskor?

En viktig detalj vid vandring är att undvika skavsår, och det är därför viktigt att du har ett par sköna skor som inte skaver. Det kan också vara klokt att ha en något större storlek än dina vardagsskor, så att du kan använda dubbla lager strumpor vilket minskar risken för blåsor och skavsår.

Finns det vandringsskor med GORE-TEX?

Det gör det! Vi på Icebug har flera olika modeller med GORE-TEX, som ser till att dina fötter och tår håller sig torra även under långa vandringar. Fördelarna med GORE-TEX är att det är 100% vattentätt, det vill säga att inget vatten tränger in genom utsidan av materialet. Samtidigt har GORE-TEX mycket bra andningsegenskaper, som tillåter fukt att komma ut från dina vandringsskor. På så vis får du ett fotklimat i skon där din fot håller sig torr och mår bra.

Vilka vandringsskor ska jag ha på vintern?

Vi tycker så klart att Icebug gör de bästa vandringsskorna för vintern. Icebug är experter på grepp och har ett brett sortiment av dubbade vandringsskor som är vattentäta och klarar riktigt låga temperaturer, men har också flera varma modeller med gummisula som ger en god kombination av grepp och komfort. Om du är osäker på vilken av Icebugs modeller som passar dig bäst ber vi dig att kontakta vår kundtjänst, så hjälper de dig att hitta rätt modell för just dig.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Fri frakt vid köp över 1000 kr
Du får alltid fri frakt hos oss när du handlar för minst 1000 kr
Snabba leveranser
Hos oss kan du handla tryggt och snabbt få dina varor
Störst utbud av Icebugskor
Hos oss hittar du alltid det senaste från Icebug
Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se