Icebug
Hållbarhet

Det handlar om att ta ansvar.

Om vi inte väljer att blunda extremt hårt vet vi att vi behöver göra något omedelbart för att inte vi själva, mänskligheten och resten av planeten ska utsättas för extrem fara

Utgångspunkten är väldigt enkel: Du kan inte rädda planeten genom att köpa skor från Icebug, eller genom att köpa någon annan produkt överhuvudtaget eftersom all konsumtion förbrukar resurser. Men om du verkligen behöver ett par skor så gör vi vad vi kan för att begränsa de skador som uppstår på miljön. (Det finns inga riktigt miljövänliga konsumtionsvaror – därför borde vi inte använda det ordet.)

År 2019 blev Icebug det första klimatpositiva outdoor-skoföretaget. Från och med 2020 kompenserar vi alla koldioxidutsläpp orsakade av oss med 200%.

Icebug

Blog: The Quest for a Sustainable Future

Vårt uppdrag

Icebugs mission är att ta en ledande roll i en omställning där både branschen och de affärer vi gör blir helt hållbara. Det är en tuff uppgift för ett litet, oberoende svenskt företag i en bransch med mycket utsläpp. Vi kommer att behöva städa ordentligt framför egen dörr, dela med oss och samarbeta kring hur arbetet kan genomföras samtidigt som vi gör det enklare och roligare att göra bättre val.

Vi nådde klimatpositiv före vårt mål

Vårt löfte: Klimatpositivt 2020 och framåt
Uppdatering: Uppnådde klimatpositivt mål i mars 2019
Utsläpp orsakade 2020/21: 2 955 ton CO2e
Offset 2020/21: 5 910 ton CO2e
Totala kompensationer: 50 151 ton CO2e
Reduktionsmål: > 50% minskning av koldioxidavtrycket senast 2030 och > 50% förnybar energi i monteringsfabrik 2022.

Material väljs med omsorg

Om vi kan visa branschjättarna att det här faktiskt är bra för affärerna, då har vi verkligen lyckats påverka

Vi är inte perfekta, men kan inte vänta med att berätta vad vi tänker göra tills vi är det

Vi vill veta vad du tycker

Vi är inte perfekta, men kan inte vänta med att berätta vad vi tänker göra tills vi är det. Vi kommer att vara öppna med både framgångar och motgångar – det är bara att fråga. Det är dags att både vi och andra hålls ansvariga, och därför är det meningen att den här delen av webbplatsen ska utvecklas efter hand. Dina tankar om vad du vill att vi ska berätta mer om eller gå in mer i detalj på hjälper oss att göra den till ett användbart verktyg.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se