Icebug
Hållbarhet

Det handlar om att ta ansvar.

Om vi inte väljer att blunda extremt hårt vet vi att vi behöver göra något omedelbart för att inte vi själva, mänskligheten och resten av planeten ska utsättas för extrem fara

Utgångspunkten är väldigt enkel: Du kan inte rädda planeten genom att köpa skor från Icebug, eller genom att köpa någon annan produkt överhuvudtaget eftersom all konsumtion förbrukar resurser. Men om du verkligen behöver ett par skor så gör vi vad vi kan för att begränsa de skador som uppstår på miljön. (Det finns inga riktigt miljövänliga konsumtionsvaror – därför borde vi inte använda det ordet.)

År 2019 blev Icebug det första ''klimatpositiva'' outdoor-skoföretaget. Från och med 2020 kompenserar vi alla koldioxidutsläpp orsakade av oss med 200%.

Icebug

Blog: The Quest for a Sustainable Future

Vårt uppdrag

Icebugs mission är att ta en ledande roll i en omställning där både branschen och de affärer vi gör blir helt hållbara. Det är en tuff uppgift för ett litet, oberoende svenskt företag i en bransch med mycket utsläpp. Vi kommer att behöva städa ordentligt framför egen dörr, dela med oss och samarbeta kring hur arbetet kan genomföras samtidigt som vi gör det enklare och roligare att göra bättre val.

Vi nådde ''klimatpositiv'' före vårt mål

Vårt löfte: ''klimatpositivt'' 2020 och framåt
Uppnådde ''klimatpositivt'' mål i mars 2019
Utsläpp orsakade 2021/22: 3 992 ton CO2e
Klimatkompensation 2021/22: 8 260 ton CO2e
Totala kompensationer: 58 411 ton CO2e
Reduktionsmål: > 50% minskning av koldioxidavtrycket senast 2030 och > 50% förnybar energi i monteringsfabrik 2022.

Material väljs med omsorg

Om vi kan visa branschjättarna att det här faktiskt är bra för affärerna, då har vi verkligen lyckats påverka

Vi är inte perfekta, men kan inte vänta med att berätta vad vi tänker göra tills vi är det

Vi vill veta vad du tycker

Vi är inte perfekta, men kan inte vänta med att berätta vad vi tänker göra tills vi är det. Vi kommer att vara öppna med både framgångar och motgångar – det är bara att fråga. Det är dags att både vi och andra hålls ansvariga, och därför är det meningen att den här delen av webbplatsen ska utvecklas efter hand. Dina tankar om vad du vill att vi ska berätta mer om eller gå in mer i detalj på hjälper oss att göra den till ett användbart verktyg.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se