Vattentäta skor för blöta dagar

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga skor. Icebug finns till för att det göra det enkelt att vara i naturen året runt, och då är vattentäta skor ett måste. Hos oss hittar vattentäta löparskor, vardagsskor, vandringsskor och vinterskor som alla är utrustade med vattentäta membran från GORE-TEX och BUGdri. Låt inte dåligt väder hindra dig från att vara utomhus!

Vattentäta skor för dam och herr

Finns det något värre än blöta fötter? Troligen inte. Vi på Icebug älskar att vara utomhus året runt, och för att det ska vara möjligt behövs vattentäta skor. Vi har vattentäta skor för både vandring, outdoor och löpning, men även stilrena <a href=/vardagsskor>vardagsskor </a>och kängor som står emot regn, snö och slask.

Vad är skillnaden på vattentäta skor och vattenavvisande skor?

Icebug har både vattentäta skor och vattenavvisande skor i sortimentet. En vattenavvisande sko kan enkelt sägas stå emot viss väta och fukt, så som kortare stunder i lätt regn. En vattentät sko däremot är, precis som namnet antyder, 100% vattentät – och gjord för att användas i ur och skur. Så om du vill vara ute långa stunder och ha garanterat fötter, då är det våra vattentäta skor du ska satsa på! Hos Icebug använder vi membranen GORE-TEX och BUGdri i våra vattentäta skor.

Vad är ett vattentätt membran?

I vattentäta skor fyller ett membran två funktioner. Det skyddar från regn och vatten så att det inte kan komma in i skon, samtidigt som det kan transportera ut fukt och överskottsvärme inifrån. Detta kan exempelvis jämföras med en gummistövel, som stoppar fukt utifrån, men inte heller låter någon fukt komma ut. Tack vare våra vattentäta membran håller sig fötterna torra, även under fysisk aktivitet.

Håll dig på fötterna när det är halt

Att vistas utomhus i regn och snö gör att underlaget lätt blir halt. Icebug är marknadsledande på grepp, och våra vattentäta skor är inget undantag. Alla Icebugs skor har riktigt bra grepp, däremot finns det några olika saker som skiljer sulorna åt. Alla Icebugskor med BUGrip i namnet har dynamiska ståldubbar och är perfekta för dig som går mycket på snö och is. Andra skor har en gummisula från Michelin, vilket är ett perfekt alternativ för dig som söker odubbade vinterskor. Ska du endast använda skon under vår, sommar och höst är skor med RB9X i namnet ett bra alternativ – det är vår egen gummiblandning som ger riktigt bra grepp på både våta och torra underlag. Biosole är en annan av våra greppteknologier, det är en gummiblandning som till största del består av naturgummi och som håller sig mjuk även när det är riktigt kallt ute. Oavsett vilken typ av sula du väljer på dina vattentäta skor, kan du vara trygg i att skor från Icebug alltid har riktigt bra grepp.

Icebug
ROVER RB9X GTX

Vattentäta turer

Alltid klimatpositivt

Icebug är världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor och följer FN:s initiativ Climate Neutral Now. Vi mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser, minskar dem så långt det går och kompenserar årligen för de utsläpp som inte kan tas bort, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se