Vattentäta skor

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga skor. Icebug finns till för att det göra det enkelt att vara i naturen året runt, och då är vattentäta skor ett måste. Hos oss hittar vattentäta löparskor, vardagsskor, vandringsskor och vinterskor som alla är utrustade med vattentäta membran från GORE-TEX och BUGdri. Låt inte dåligt väder hindra dig från att vara utomhus!

Vattentäta skor för blöta dagar

Finns det något värre än blöta fötter? Troligen inte. Vi på Icebug älskar att vara utomhus året runt, och för att det ska vara möjligt behövs vattentäta skor. Vi har vattentäta skor för både vandring, outdoor och löpning, men även stilrena vardagsskor och kängor som står emot regn, snö och slask.

Upplev hösten och alla dess väder i den vattentäta, tåliga och oerhört mångsidiga Rover.

Hösten är en perfekt tid för att vistas i skogen. Oavsett om det är för en hikingtur, svampplockning eller en promenad med hunden. Om du har bra skor på fötterna blir skogen ännu roligare. Rover har en slitstark överdel, RB9X-gummi och GORE-TEX®-membran och klarar alla väder och utmaningar.

Icebug
ROVER RB9X GTX

Vattentäta turer

Haze RB9X GTX - En vattentät sko för alla fötter

Haze har en bred läst med generöst utrymme, vilket gör att den passar många olika typer av fötter. Den omtyckta snörningen från BOA Fit System har också flera viktiga fördelar; den gör det enkelt att komma i och ur skon, samtidigt som ovandelen formar sig efter din fot och ger en mycket god passform. Haze är utrustad med ett vattentätt membran från GORE-TEX, vilket garanterar att fötterna håller sig torra oavsett hur mycket det regnar.

Icebug
HAZE RB9X GTX

Upplev naturen med torra fötter

Vad är skillnaden på vattentäta skor och vattenavvisande skor?

Icebug har både vattentäta skor och vattenavvisande skor i sortimentet. En vattenavvisande sko kan enkelt sägas stå emot viss väta och fukt, så som kortare stunder i lätt regn. En vattentät sko däremot är, precis som namnet antyder, 100% vattentät – och gjord för att användas i ur och skur. Så om du vill vara ute långa stunder och ha garanterat fötter, då är det våra vattentäta skor du ska satsa på! Hos Icebug använder vi membranen GORE-TEX och BUGdri i våra vattentäta skor.

Vad är ett vattentätt membran?

I vattentäta skor fyller ett membran två funktioner. Det skyddar från regn och vatten så att det inte kan komma in i skon, samtidigt som det kan transportera ut fukt och överskottsvärme inifrån. Detta kan exempelvis jämföras med en gummistövel, som stoppar fukt utifrån, men inte heller låter någon fukt komma ut. Tack vare våra vattentäta membran håller sig fötterna torra, även under fysisk aktivitet.

Håll dig på fötterna när det är halt

Att vistas utomhus i regn och snö gör att underlaget lätt blir halt. Icebug är marknadsledande på grepp, och våra vattentäta skor är inget undantag. Alla Icebugs skor har riktigt bra grepp, däremot finns det några olika saker som skiljer sulorna åt. Alla Icebugskor med BUGrip i namnet har dynamiska ståldubbar och är perfekta för dig som går mycket på snö och is. Andra skor har en gummisula från Michelin, vilket är ett perfekt alternativ för dig som söker odubbade vinterskor. Ska du endast använda skon under vår, sommar och höst är skor med RB9X i namnet ett bra alternativ – det är vår egen gummiblandning som ger riktigt bra grepp på både våta och torra underlag. Biosole är en annan av våra greppteknologier, det är en gummiblandning som till största del består av naturgummi och som håller sig mjuk även när det är riktigt kallt ute. Oavsett vilken typ av sula du väljer på dina vattentäta skor, kan du vara trygg i att skor från Icebug alltid har riktigt bra grepp.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se