Icebugs allmänna köpvillkor

Dessa villkor gäller alla beställningar som görs av kunden hos ICEBUG AB, org. nr 556545-2611, via vår e-handelsbutik icebug.se (nedan kallad ”Sajten”). Genom att använda och/eller göra en beställning via Sajten godkänner du villkoren som anges här, och godkänner och bekräftar att du samtyckt till och tagit del av informationen om personuppgifter och användningen av cookies och våra villkor.

Utförliga kontaktuppgifter och övrig information om oss framgår av Sajten. För att handla hos oss måste du vara över 18 år, inte stå under förmyndarskap och vara bosatt i Sverige. Våra norska kunder hänvisar vi till icebug.no. Våra finska kunder hänvisar vi till vår internationella site icebug.com.

Vi har tyvärr inte möjlighet att skeppa till Svalbard, Jan Mayen (Norge), Åland (Finland), Island, Schweiz, Kanarieöarna eller Storbritannien, inklusive Channel Islands (inkluderar Guernsey och Jersey).

Vi förbehåller oss rätten att i enskilda fall neka eller ändra din beställning (exempelvis om du uppgett felaktiga personuppgifter).

Vi reserverar oss för slutförsäljning samt eventuella bild- och skrivfel på Sajten.

Dessa villkor kan komma att ändras. För din beställning gäller den version av Villkoren som är tillgänglig då du lägger din beställning.

ORDERBEKRÄFTELSE

Vid en beställning på Sajten ingås avtal om köp först när du mottagit orderbekräftelse från oss per e-post. Spara orderbekräftelsen för eventuella kontakter med Icebug. Din beställning är bindande då den bekräftats av oss.

HANTERING AV DINA PERSONUPPGIFTER

BESTÄLLNING OCH PRISER

Vid beställning via Sajten gäller de priser som var aktuella vid beställningstillfället, oavsett om priset går upp eller ned efteråt. Alla priser på Sajten anges i SEK och är inklusive moms (25%). Vi samarbetar med Klarna AB. Se länkar till deras gällande betalningsvillkor nedan.

- Frakt med PostNord: Fraktavgift tillkommer vid köp under 1000 SEK.
- Frakt med Budbee hemleverans: Fraktavgift tillkommer alltid. Från 6000 SEK tillkommer ytterligare fraktavgift.

Har du presentkort eller rabattkod? Spara dessa efter genomfört köp. Vid eventuell retur av varan kan du kontakta oss för att återaktivera din kod.

BETALNING

LEVERANS OCH TRANSPORT

Inom Sverige skickar vi våra paket med PostNord eller Budbee. Varor som finns i lager levereras normalt inom det antal arbetsdagar som anges på Sajten (2-5 arbetsdagar). Vid leveransförsening meddelar vi dig om detta och fortsätter att bevaka beställningen. Om inte annat särskilt har avtalats har du rätt att häva beställningen om leveranstiden mot förmodan skulle överstiga 30 arbetsdagar och detta inte beror på dig som kund.

ÅNGERRÄTT

Du har alltid 30 dagars ångerrätt vid köp av varor på Sajten. Detta innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 30 dagar från det att du eller någon av dig angiven person tagit emot den beställda varan (ångerfristen). Returen av varan ska skickas inom 14 dagar från det att du meddelat oss om att du önskar utnyttja din ångerrätt.

Om du vill ångra köpet skickar du helt enkelt tillbaka dina varor innan ångerfristen löpt ut. Om ångerfristen håller på att gå ut ber vi dig meddela oss innan ångerfristen löpt ut. Du använder den förtryckta retursedeln från PostNord som följde med ditt paket. Saknar du en retursedel - kontakta oss.

Vid retur med Budbee bokar du en upphämtning via länken du fått från Budbee innan leverans, eller i Budbees app - ingen returetikett behövs.

Du ansvarar för varans skick efter det att du har mottagit varan samt under returfrakten. Varan ska alltid skickas i originalförpackning om du fått med sådan vid köpet, t.ex. skokartong och medföljande emballage. Originalförpackningen ska vara i ursprungligt skick. Sätt inte tejp eller etiketter direkt på originalförpackningen. Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från att du meddelat oss att du vill utöva din ångerrätt.

Väljer du att inte använda den förtryckta retursedeln så måste returen sändas med företagspost direkt till vårt lager. Skickas din retur till terminal eller ombud så ligger den normalt kvar i 14 dagar innan den returneras till dig. Kontakta oss för mer information.

När du utövar din ångerrätt kommer vi att betala tillbaka det belopp som du betalat för varan, exklusive frakt.

Om du vill lämna åter en vara och få full ersättning åter har du bara rätt att hantera varan i den utsträckning som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion. Du har exempelvis givetvis rätt att prova ett par köpta skor men inte använda dem utomhus eller på ett underlag som sliter på skorna eller gör dem smutsiga. Skulle du ha hanterat varan i större utsträckning än detta har vi rätt att dra av en summa på det belopp som vi återbetalar. Prisavdraget ska motsvara den värdeminskning som skett jämfört med varans ursprungliga värde i nyskick.

För att undvika en betalningspåminnelse från Klarna rekommenderar vi att du antingen betalar fakturan, för att senare få den återbetalad.

Du kan också flytta fram fakturans förfallodatum. Detta tar Klarna normalt ut en minde avgift för. För att flytta fram fakturans förfallodatum besök Klarna.com, kontakta Klarnas kundservice på telefon 08-120 120 10, eller logga in på ditt konto i Klarnas app.

När vi har mottagit din retur återbetalas beloppet för den/de varor du har returnerat och Klarna meddelar dig om uppdaterad faktura via e-post.

Är ordern redan betald meddelar Klarna dig om återbetalning. Återbetalning sker utan dröjsmål (normalt inom några bankdagar) från att vi erhållit varan/varorna i retur.

BYTE TILL ANNAN VARA

Beställd och oanvänd vara kan bytas inom 30 dagar efter att varan finns att hämta på utlämningsstället. Du returnerar varan och lägger en ny beställning på icebug.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att byta storlek via e-post eller meddelande på retursedel.

REKLAMATIONER

Du har rätt att reklamera varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara, eller om det är något annat som avviker från din beställning så kontakta oss så snart felet upptäcks.

Har du köpt din Icebug-produkt av någon av våra återförsäljare ber vi dig vända dig till ditt inköpsställe för att få hjälp med din reklamation.

Vid reklamation skall du alltid uppvisa kvitto eller köpebevis.

FÖRSENAD LEVERANS

Vid eventuell försening på 30 dagar kan du häva köpet utan kostnad om du inte godkänner ny föreslagen leveranstid. Har du betalat i förskott och vill häva köpet pga försenad leverans återbetalar vi dig.

Har du inte mottagit avisering om att paketet finns att hämta inom leveranstiden på 2-5 arbetsdagar ber vi dig kontakta oss.

ÄNDRING AV UPPGIFTER PÅ SKICKAD ORDER

Det är viktigt att kontrollera att namn och adress stämmer innan du slutför ditt köp. Namnet måste skrivas exakt så som det står på din legitimation. Vi har tyvärr inte möjlighet att ändra uppgifter på en order som redan är skickad. Kan ordern inte hämtas ut ligger paketet kvar hos ombudet i 14 dagar. Uppger du felaktig e-post och/eller telefonnummer kan det leda till att du inte mottar någon avisering om att din order anlänt hos ditt ombud.

Har det blivit fel, kontakta oss så snart som möjligt.

EJ UTHÄMTADE PAKET

Skulle din försändelse returneras till oss för att du inte hämtat ut den inom 14 dagar från att den anlänt på utlämningsstället, så debiteras du 95 SEK som kompensation för frakt och omkostnader.

SÄKERHET, PERSONUPPGIFTER OCH COOKIES

TILLÄMPLIG LAG OCH TVIST

Vi värdesätter dig som kund högt och vill alltid hjälpa dig. Vid reklamationer och eventuell tvist som vi inte lyckas lösa, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden, www.arn.se, eller Box 174, 101 23 Stockholm. Vi följer alltid deras rekommendationer. Du kan även använda EU-kommissionens webbplats: http://ec.europa.eu/odr för klagomål. Villkoren tolkas i enlighet med svensk lag.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se