Icebug
ICEBUG

Hur smutsiga är dina skor?

Skoindustrin står för lika mycket koldioxidutsläpp som flyget. Så kan det inte fortsätta.

Icebug sommar 2020 - världens mest hållbara skokollektion?

Skobranschen, en smutsig och dåligt granskad bransch, måste bli mer hållbar, och vi går gärna först i ledet för att visa hur den utvecklingen kan ske. Icebug testar och utvärderar alla material och komponenter i varje sko, för att se om de kan ersättas av något som – utan att äventyra funktionen – är bättre för miljön.

Icebug

Återvunnen plast

70% av alla våra löparskor har 100% återvunnen plast i överdelen.

Icebug

Återvunnet gummi

Våra yttersulor är gjorda av 13% återvunnet gummi. Det är så långt vi i dagsläget kan komma utan att försämra slitstyrkan.

Icebug

Alger

Skadliga alger skördas från övergödda vattendrag och blir istället den praktiska skumprodukten Bloom-foam som används i mellan- och innersulor. Smart på flera sätt!

Boda - En känga för en aktiv vardag.

Vattenavvisande överdel i mocka, tillsammans med en mudguard runt hela foten, håller slasket borta. Boda har varken snörning eller dragkedja, du drar bara på dig den med hjälp av remmarna på fram- och baksidan av kängans skaft.

Adak - En rejäl vinterkänga, framtagen för äventyrare.

Det höga skaftet i filtad merino-ull i kombination med Nubuck-läder skapar en klassisk skandinavisk design. BUGdri®-membranet håller fötterna torra och Primaloft® Bio-isoleringen håller dem varma. Fleecefoder och en bred läst bidrar ytterligare till att skon är både skön och väl rustad för riktigt kalla dagar.

Grove Woolpower - En ny framtida Icebug-klassiker?

Med sitt slimmade utseende och grymma grepp under sulan har Grove Woolpower alla förutsättningar för att hamna högt upp på listan över populära modeller. Det här är en känga som har efterfrågats. Lite högre skaft, enkla linjer, lång dragkedja på insidan av foten och hög komfort.

Icebug

Grove Woolpower

NewRun BUGrip GTX - Vår första modell för dig som hellre springer på vägar än på stigar.

Komfort har varit vårt huvudfokus under utvecklingen av NewRun. Därför var det självklart att skons ovandel fick ett vattentätt GORE-TEX®-membran och att vi utrustade skon med snörsystemet Boa® Fit System, som gör att skon anpassar sig efter foten och sitter på plats under hela passet. Yttersulan har 17 BUGrip®-dubbar i karbidstål, för att din vinterlöpning på isiga underlag ska kännas lika trygg som en höstrunda i parken.

Icebug

NewRun BUGrip GTX

Pytho5 BUGrip - En distanssko med hög komfort och bra löpkänsla, som passar lika bra i skogen som utanför – året runt.

Pytho BUGrip® har varit en del av vår produktlinje I flera år. Pytho5 BUGrip® har de egenskaper som älskas av året-runt-löparna; lågt drop, vridstyvhet, vattenavvisande egenskaper och en rymlig tåbox som samtidigt ger ett bra skydd I stökig terräng.

Icebug

Pytho5 BUGrip

Oribi5 BUGrip - En lätt och snabb trailsko med bra löpkänsla som passar de flesta under vintersäsongen.

Med sina 295 gram (US9) väger Oribi5 BUGrip® in som en av lättviktarna i vårt sortiment av trailskor för vintersäsongen. Ursprungligen gjordes skon för att hjälpa nybörjare som ville ta steget från grusvägen in i skogen, men skon blev snabbt uppskattad även av de mest rutinerade traillöparna – och i dag är den en av våra mest sålda produkter.

Icebug

Oribi5 BUGrip - Ny bild här

Alltid klimatpositivt!

Utöver att minimera vår negativa påverkan överkompenserar vi också för våra koldioxidutsläpp. Våren 2019 blev vi världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor, och vi har tagit på oss ledartröjan för att resten av branschen ska följa efter. De utsläpp som Icebug står för och inte kan tas bort, kompenserar vi för med 200 procent, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se