Vinterskor Herr

Icebug är experter på grepp, och våra vinterskor är en bra investering för att skydda sig mot halka, även om du gillar att springa och gå på is och snö. Vi har många typer av vinterskor för herr. Här hittar du höga kängor, låga vardagsskor och allt däremellan. Självklart har vi också en rad olika modeller av dubbade löparskor som är gjorda för vinterlöpning.

Vinterskor Herr

Med Icebug på fötterna behöver du inte oroa dig för att halka eller frysa. Icebug tillverkar varma, sköna och hållbara vinterskor för herr. Hos Icebug hittar du både dubbade och odubbade skor för vinterlöpning, vandring och outdoor – och självklart har vi också ett brett utbud av vardagsskor för vintern. Våra skor designas och utvecklas i Jonsered utanför Göteborg och är gjorda att lämna minimalt klimatavtryck och för att hålla riktigt länge. Icebug har flera olika greppteknologier men vill du ha vinterskor med det allra bästa greppet är det skorna med våra dynamiska ståldubbar BUGrip du ska ha.

Behöver jag dubbade vinterskor?

Vi säljer vinterskor för herr både med och utan ståldubbar – och det finns inget generellt svar för vad du ska välja. En enkel riktlinje är att utgå från vad du har för vinterdäck till bilen. Bor du på en plats i Sverige där det sällan blir halka till följd av is och snö klarar du dig förmodligen med odubbade vinterdäck – och då är ett par odubbade skor med gummisula ett bra alternativ. Bor du däremot längre norrut eller på en plats där du vet att det ofta är halt, då ska du ha skor med ståldubbar. Ett par dubbade skor har många fördelar jämfört med lösa broddar, framför allt har de bättre grepp, mer komfort och längre livslängd.

Vilka av Icebugs vinterskor för herr har bäst grepp?

Hittar du en Icebugsko med BUGrip i namnet betyder det att den har våra dynamiska ståldubbar BUGrip. Dubbarna har spetsar av karbidstål som får otroligt bra fäste i is, samtidigt som de är snudd på omöjliga att slita ut. Dessutom fjädrar de in i sulan när du går på hårda underlag, vilket ger dig en hög nivå av komfort. Om du bor där det sällan är halka ska du överväga en odubbad vintersko med gummisula, och för vinterbruk har Icebug då två olika alternativ; Michelin och Biosole. Biosole är vår senaste innovation; en egen gummiblandning som huvudsakligen är gjord av naturgummi. Det är inte bara bra för planeten, det gör också att sulorna håller sig mjuka i låg temperatur och därmed är de perfekt lämpade för ett skandinaviskt vinterklimat. Våra skor med Michelin i namnet har en yttersula från Michelin, med samma gummiblandning och mönster som Michelins odubbade vinterdäck.

Vinterskor med lågt klimatavtryck

Vi har gjort det till vår uppgift att utmana skobranschen och driva utvecklingen mot att göra den mer hållbar. Vi jobbar aktivt med att minska vårt klimatavtryck, och våra vinterskor är ett bra exempel på hur det sker i praktiken. I så stor utsträckning som möjligt försöker vi använda återvunna eller biobaserade material, och i våra vinterskor hittar du till exempel alger från övergödda vattendrag, återvunna PET-flaskor, återvunna fisknät och återvunna ullrester från svensk klädproduktion. För de utsläpp vi ändå orsakar klimatkompenserar vi vårt koldioxidavtryck med 200%. Vi har kommit långt i vårt hållbarhetsarbete men kommer aldrig att gå i mål, och de utsläpp vi fortfarande orsakar klimatkompenserar vi för med 200%.

Välja rätt vintersko herr

Om du tycker det är svårt att veta vilken av Icebugs vinterskor för herr som passar bäst till just dig hjälper vi dig gärna. Kontakta vår trevliga kundtjänst så hjälper de dig snabbt att göra ett bra val – så att du snart kan ha ett par nya favoritskor i vinter.

Icebug
Adak

Tidlös skandinavisk design.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Fri frakt vid köp över 1000 kr
Du får alltid fri frakt hos oss när du handlar för minst 1000 kr
Snabba leveranser
Hos oss kan du handla tryggt och snabbt få dina varor
Störst utbud av Icebugskor
Hos oss hittar du alltid det senaste från Icebug
Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se