West Coast Trail Frågor och Svar

Här har vi samlat allt du behöver veta om West Coast Trail. Undrar du ändå över något så tveka inte att höra av dig till oss på ix@icebug.se

FAQ - West Coast Trail

VAD KOSTAR DET OCH VAD INGÅR?
I anmälningsavgiften ingår ett gott, vegetariskt mål mat vid målgång, samt busstransport från målområdet tillbaka till start. Vi skickar också med en hopvikbar kopp och en härlig löpar-t-shirt. Även transport mellan Munkedal tågstation och eventområdet i Ramsvik ingår i startavgiften - men du behöver höra av dig till oss i förväg så vi vet att du ska hämtas.

Ju tidigare du anmäler dig – desto bättre pris!
25/10 - 31/3: 2 195 SEK

1/4 - 14/5: 2 395 SEK

15/5 - 15/8: 2 595 SEK

16/8 - : 2 795 SEK

Kids Camp:
1 barn: 1 500 SEK 2 barn: 2 500 SEK 3 barn: 3 500 SEK
VÄLJA STARTGRUPP
West Coast Trails 77 kilometer tar du dig an efter eget tycke och dagsform, genom att välja vilken av våra tre startgrupper som passar dig bäst: Walking är för dig som vill vandra sträckan och ha gott om tid för att njuta av vyer och sällskap. Running är gruppen för dig som vill uppleva trail-löpning i världsklass. Run/Walk är till för dig som inte vill välja, utan gå vissa delar och springa andra.

Det går bra att byta startgrupp under eventets gång och starta i Running en dag och Walking nästa, kontakta bara vår personal i Race Village.

Avbryter du någon av distanserna innan målgång kan du ändå delta i nästa dags etapp, men du kommer inte att finnas med i listan för slutresultat.

Om du siktar på en ”Topp 50-placering” (herr/dam) måste du starta i Running-gruppen samtliga distanser.
SCHEMA FÖR 2023 (Kommer snart)
KOMMER SNART
TRANSPORT TILL WEST COAST TRAIL (Kommer snart)
KOMMER SNART
TRANSPORT HEM (Kommer snart)
KOMMER SNART
TRANSPORT TILL STARTOMRÅDET (Kommer snart)
KOMMER SNART
ENERGISTATIONER
Det finns naturligtvis flera energistationer utefter banan.
Energistationer finns utefter banan där vi bjuder på vatten, sportdryck ekologiska bananer, kanelbullar och energy bars. Sportdryck och bars kommer från Umara och produkterna kan innehålla nötter. Fråga vår personal efter alternativ fritt från gluten, mejeriprodukter eller nötter om du behöver.
OBS: Preliminära placeringar av energistationer, kommer eventuellt ändras inför 2023-års event:
Etapp 1 – Hunnebo Haute 21K
6km Sotekanalen (efter bron)
12km Stenhuggarmuseet
17km Herrbacka
Etapp 2 – Woods and Isles 30K
5km Bredvik
10,5km Stallen Färjeläget (före färjan)
18km Örn
25km Hovenäset
Etapp 3 – Ramsvik Rocks 25K
7km Väjern
14km Sotekanalen (före bron)
20km Fykan

Springande energi
Vi kommer också att ha löpande enerigstationer i form av löpare från Umara. Håll utkik efter dem på etapperna om du behöver extra påfyllning!
OBLIGATORISK UTRUSTNING
Detta måste du ha med dig när du deltar i West Coast Trail:
- Utrustning för tidtagning, som placeras runt ankeln. Utrustningen finns i ditt startpaket och måste återlämnas efter målgång, annars utgår en straffavgift om 500 SEK.
- Vätska för 30 km (minst 2 dl).
- Energi, minst 250 kcal energy bar, energy gel eller liknande. Medtag tomma förpackningar till mål.
- Skaljacka eller nödfilt.
- Första hjälpen-paket med blodstoppare och bandage.
- Visselpipa.
- Hopvikbar kåsa. Det finns inga engångsmuggar vid vattenstationerna. Kåsa finns i startpaketet.
- Mobiltelefon.


VIKTIGT: Vi gör sporadiska kontroller, och deltagare som inte har den här utrustningen kommer få strafftid.
MAT
Efter målgång serveras en god vegetarisk lunch tillagad på lokala, ekologiska råvaror.
POP-UP STORE
KOMMER SNART
HÅLLBARHET
Vi på Icebug brinner för hållbarhet såväl ekonomiskt som socialt och miljömässigt. På West Coast Trail vill vi verka i symbios med området som vi befinner oss i och visa fram Bohuslän som en destination för alla årstider. Vi arbetar tillsammans med lokala entreprenörer och vårt mål är att allt som konsumeras under West Coast Trail skall bestå av närproducerade och ekologiska ingredienser. Vi vill självklart också värna om miljön i området. Banan är därför till största del dragen på befintliga stigar. Vi placerar soptunnor utefter banan och engångsartiklar av plast används inte på våra event. Vi informerar våra deltagare om allemansrätten och vikten av att respektera den.

Vi rekommenderar starkt att resa klimatsmart till West Coast Trail. Tag tåget till Munkedal och sedan våra transferbussar, res med Icebugs buss från Göteborg eller samåk med vänner!

Om du har klimatkompenserat för din resa när du registrerar dig för West Coast Trail, så matchar Icebug det beloppet. Klimatkompensera betyder att man reducerar/minskar/tar bort växthusgas i samma mängd (eller mer) som din resa orsakar. Icebug klimatkompenserar genom att finansiera FN-certifierade projekt som Climate Neutral Now. Att klimatkompensera är givetvis bara toppen på ett isberg - vårt huvudfokus är att reducera klimatpåverkan i vårt dagliga arbete med att producera mer hållbara skor.

Läs mer om Icebugs löften HÄR.
OM PLATSEN
Den bohuslänska kusten sträcker sig nästan 280 kilometer längs Västsverige, från Göteborgs stad ända upp till Norge. Det finns 8 000 öar utanför kusten och fram till för ungefär ett sekel sedan förlitade sig folket på kusten och ön på sillfiske och stenbrytning för att försörja sig. Detta är de rena fakta – nu kommer det riktigt härliga!

Kustlinjen kantas av små fiskebyar insprängda mellan de släta granitklipporna. Dessa är perfekta platser för att sola, bada eller kanske fiska krabbor. Om du stannar länge kan du ge dig ut på egna och guidade kajakturer till några av öarna, inklusive Kosterhavets nationalpark som är Sveriges första marina nationalpark. Det inkluderar vackra, bilfria Koster och andra öar där du kan se sälar som lurar i vågorna eller på klipporna, ö-hoppa, eller simma en \"snorkelstig\" och se några av de växter och varelser som bor här.

Nere vid hamnen i samhällena Grebbestad, Fjällbacka och Strömstad finns möjlighet att följa med lokala fiskare ut på fiske av hummer (från slutet av september), havskräfta och krabba (det bästa är att du på de flesta av dessa turer får smaka eller köpa lite av bytet). För dig som gillar fiske tipsar vi om Öreskilsälvan, där det kan finnas en stor lax med ditt namn på, och i vattnen utanför kusten väntar kanske säsongens första havsöring på att krokas.

Ett fantastiskt sätt att uppleva den bohuslänska kusten och inlandet är genom att vandra eller cykla. Du kan gå eller cykla Kuststigen och den 370 kilometer långa Bohusleden, som börjar i Göteborg i söder och sträcker sig ända till badorten Strömstad i norr.

Sotenäs – en del av Bohuslän
I Sotenäs hittar du pittoreska Bovallstrand, Hunnebostrands granitcentrum, Kungshamns centrum och öarna Smögen och Malmön.

Den storslagna skärgården och karga klipporna upplevs bäst genom aktiviteter på eller vid havet – som båtliv, vandring, klättring och självklart sola och bada.

En viktig del av din vistelse i området är köket. Nära havet och omgiven av en rik landsbygd finns de bästa råvarorna till förfogande, och några av världens bästa skaldjur!

Länk till bra saker att göra under din vistelse i Bohuslän: www.vastsverige.com/en/bohuslan/10-reasons-to-love-bohuslan/
AVBOKNINGSREGLER
Vi återbetalar inga startbiljetter, men man får ändra deltagarnamn utan extra kostnad.

Notera dock att det bara går att ändra deltagarnamn senast 10 dagar innan West Coast Trail startar eller 1 dag innan anmälan stänger (beroende på vad som kommer först).

I anmälningsavgiften ingår en administrativ avgift om 200 SEK som inte betalas tillbaka.

Läs mer i våra Allmänna Villkor för lopp som arrangeras av Icebug.
FAQ
Får jag springa med min hund?
Ja, men av hänsyn till andra deltagare så måste den måste vara kopplad.

Vilken tid startar min grupp?
Kolla under \"schema\" för alla viktiga tider.

Jag har egen bil, får jag ändå använda bussarna?
Ja, bussarna som går mellan mål- och startområdet får alla deltagare använda.

Kan man anmäla sig till endast en etapp?
Nej, anmälan gäller för alla tre etapperna. Du dock kan välja att springa ena dagen och gå nästa genom att meddela detta i Race Office innan start. Notera bara att du då inte får någon total tid.
FUNKTIONÄR
Vill du delta utan att springa?

Då kan du ansöka om att jobba som funktionär! Ansök HÄR.
Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se