Grove Wool Women's BUGrip BUGDri - Black/Grey

Med dubbar

Naturlig elegans, hållbarhet och medvetna val satte tonen för utvecklingsprocessen när vi tog fram den här modellen. Denna minimalistiska vinterkänga har en vattenavvisande överdel i nubuckläder och är utrustad med vårt BUGdri™-membran – så att dina fötter håller sig torra hela dagen.

209.95 USD

15,4 kg CO2 ekv. per par

23% återvunnet material

33% biobaserat material

Storleksguide
Detaljerad information
Teknologi
I Groves Woolpower-modeller sitter skillnaden i skons skaft och på skons insida. Skaftet är tillverkat i vattenavvisande filtad ull tillverkad av spill från svenska Woolpowers klädproduktion. Fodret är av bluesign®-certifierad fleece och för att ge bra isolerande egenskaper såväl som hög komfort har skon en innersula som kombinerar återvunnen filtad ull från Woolpower och BLOOM®s algae foam – en hållbar produkt som framställs av biomassa från alger. Förutom alla fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv har skon också flera komfortfördelar, som bred läst och en yttersula med 14 BUGrip®-dubbar som ger dig bra grepp oavsett underlag.

För vad: Vattentät vardagssko för vintersäsongen.
Därför gjorde vi skon: För att kunna erbjuda en varm, vattentät, funktionell och hållbar vintersko till kvinnor som gillar Icebugs lite renare och minimalistiska design.
- BUGrip®-yttersula med 14 dynamiska dubbar i karbidstål- BUGdri™-membran- Elegant vinterkänga.
Hållbara materialval:- Överdel i DriTan™ oily nubuck-läder (LWG gold-rated).- Överdel i ull, med 45% återvunnen ull.- BUGdri™-membran med 50% GRS-certifierad återvunnen PET.- BUGrip®-yttersulan innehåller 20% återvunnet gummi.
Artikelnummer:G09006-9A
Vikt:440 gram
Läst:Normal
Dubbar:Med dubbar
Användning:Promenad
Innersula:BLOOM® algae foam och återvunnen filtad merinoull från Woolpower®. Urtagbar.
Lining:Bluesign®-certifierad terryfleece, tillverkad av 100% GRS-certifierad återvunnen polyester och färgad med solution dye-teknik.
Mellansula:Lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam
Terräng:Väg
Yttersula:BUGrip®, gummi med dynamiska dubbar i karbidstål.
Överdel:DriTan™ oily nubuckläder (LWG gold-rated) / återvunnen merinoull från Woolpower®
Vattenskydd:Vattentäta

Follow the Footprints

Icebug öppnar dörren till produktion på vid gavel. Vi redovisar de viktigaste hållbarhetsindikatorerna som mäter det som vi och andra skoföretag har som vår största miljöpåverkan. Vi gör det här för samtliga skomodeller och berättar också var våra skor och material har tillverkats.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se