Skovård

Det är viktigt att tänka på att nya skor inte har tillräckligt starkt skydd mot smuts och väta. Var därför noga med skovården och att impregnera skorna innan du börjar använda dem och upprepa därefter med jämna mellanrum.

Har du tappat dubbar på dina Icebugskor?

Vår BUGrip-teknologi är konstruerad så att du ska ha bra grepp även om du tappar en eller till och med ett par dubbar per sko. Skulle du däremot tappa fler bör du sätta dit nya – och det kan du enkelt göra själv. Dubbarna beställer du kostnadsfritt via vår kundtjänst: https://icebug.se/nyadubbar

Så tar du hand om dina mockaskor

1. Borsta försiktigt bort löst damm och smuts med en mockaborste. Borsta i en jämn riktning.
2. Använd ett rengöringsmedel anpassat för mocka och rengör mockan med en svamp eller trasa. Är medlet i skumform torka av överflödigt skum innan det tränger in i lädret. Du kan använda galltvål el. dyl för rengöringen. Tvåla upp i vatten i en liten skål och använd sedan svamp eller trasa. Låt skorna torka i rumstemperatur.
3. När skorna är torra upprepa steg 1: borsta försiktigt i jämn riktning med din mockaborste.
4. Använd ett miljöanpassat impregneringsspray lämpat för mocka och syntet för att skydda din sko från smuts och slask. Exempelvis OrganoTex ShoeCare Waterproofing Spray här nedan.

Så tar du hand om skor av nubuck-läder

1. Torka inte dina skor för varmt, högst 40°C för att inte torka ut lädret.
2. Rengör dina kängor med en mjuk borste eller trasa och ljummet vatten.
3. Behandla lädret med fett som mättar och mjukgör lädret. Detta gör ytan mörkare och lite blankare. Önskar du inte detta använd bara nubuck- och mockaimpregnering.
4. Impregnering: Använd vax på lädret med fingrarna, svamp eller trasa för att ge en skyddade yta. Lädret blir alltid lite mörkare av att bli behandlat. Vaxa på sömmar, skarvar och sulkanten. Torka av överflödigt vax efter en stund. En passande produkt till detta är OrganoTex ShoeCare Leather Wax som du hittar längst ner på sidan här.
5. Behandla filtad ull (och övriga skon ifall du inte vaxat den) med OrganoTex ShoeCare Waterproofing Spray.

Skovård - Allmänna råd

Rengör, vårda och skydda! När du är klar med att vårda utsidan på skon är nästa steg insidan. Låt dina skor vila ibland och använd ett annat par. Ett par fötter kan svettas upp till 100 ml varje dag beroende på aktivitet, därför är det bra att skydda skorna invändigt med en innersula (Icebug insoles till exempel) som även ger en bättre komfort och passform. Du kan också använda skoblock i trä när skorna vilar, eftersom trä har en hög absorptionsförmåga. Använd skohorn när du tar på dig skorna så sparar du på skons hälkappa.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se